Τα πρώτα γενέθλια του Νοσοκομείου Σαντορίνης γιορτάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τα στελέχη της Αριστοτέλους περιόρισαν τον εορτασμό σε ένα επετειακό δελτίο Τύπου, που επικεντρώνεται στο κακό παρελθόν και στο ελπιδοφόρο μέλλον.

Σε ό,τι όμως αφορά το παρόν, η κατάσταση είναι λιγότερη λαμπερή από τα εγκαίνια του περασμένου έτους και χαμηλότερων προσδοκιών συγκριτικά με τις υποσχέσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πριν από έναν χρόνο.

Σε μια προσπάθεια να ανασκευάσει τις εντυπώσεις, ο Παύλος Πολάκης ανακοινώνει –με πανηγυρικό ύφος –την εγκατάσταση αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο, όπως και λαπαρασκοπικού πύργου.

Σημειωτέον ότι την περασμένη Παρασκευή είχε αναρτήσει και σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Το φωτογραφικό υλικό συνοδευόταν από το εξής σχόλιο: «Συναρμολόγηση και εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Σαντορίνης είναι γεγονός! ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ιδιωτικά συμφέροντα – ΠΟΕΔΗΝ… κλάψτε ελεύθερα… ο τόπος αλλάζει».

Αν εξαιρέσει κανείς το καυστικό ύφος του Πολάκη –ο οποίος έχει αναγάγει το Νοσοκομείο Σαντορίνης σε προσωπικό στοίχημα –οι εξελίξεις αυτές μόνο ως θετικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Ομως, κατά τα άλλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας περιγράφει μια πραγματικότητα που ανήκει σε μια άλλη στρατόσφαιρα. Και αυτό διότι επιμένει στα στατιστικά δεδομένα που καταγράφουν τις επισκέψεις, τις εισαγωγές, τους τοκετούς στο νοσοκομείο, επιλέγοντας να αποσιωπήσει το μείζον πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό.

Θέμα που έχουν θέσει και στον εισαγγελέα με αναφορά τους οι ίδιοι οι γιατροί από τον περασμένο Απρίλιο.