Συγκεκριμένο σχήμα λαμβάνει η προσπάθεια της Παρί Σεν Ζερμέν να αποκτήσει τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα.

Οι τελευταίες πληροφορίες του γαλλικού αθλητικού ραδιοφώνου RMC ανέφεραν πως ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Αντέρο Ενρίκε θα συναντηθεί τις επόμενες ώρες με τον πατέρα του ποδοσφαιριστή για να συγκεκριμενοποιήσει την πρόταση του γαλλικού συλλόγου προς τον Βραζιλιάνο.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η πλευρά Νεϊμάρ ήταν αυτή που έκανε το πρώτο βήμα και όχι το αντίθετο.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου ταξίδεψε με την αποστολή της ομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια να πείσει τον Νεϊμάρ, στη διάρκεια του ταξιδιού, να μη φύγει από το Καμπ Νου.

Μιλώντας στο στενό του περιβάλλον, ο Μπαρτομέου εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη συζήτηση που είχε με τον Βραζιλιάνο.

Ο Νεϊμάρ αποφεύγει να τοποθετηθεί στο καυτό ζήτημα και χθες περιορίστηκε να πει πως είναι καλά.

Τα γαλλικά Μέσα υποθέτουν πως ο παίκτης τηρεί σιγήν ιχθύος προς το παρόν γιατί δεν έχει στα χέρια του ακόμα συγκεκριμένη πρόταση της Παρί.

Η αδελφή του, ωστόσο, αποδεικνύεται λαλίστατη. Σύμφωνα με τον βραζιλιάνο δημοσιογράφο Μαρσέλο Μπέχλερ, ο οποίος ζει στη Βαρκελώνη, «η αδελφή του Νεϊμάρ έχει πει ήδη στους φίλους της στη Βραζιλία πως ο παίκτης θα πάει στη Γαλλία».

Η εφημερίδα «Le Figaro» υπολόγισε πως αν επαληθευτούν οι διαρροές, ο Νεϊμάρ θα αμείβεται από την Παρί με 40 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η συνολική δαπάνη του γαλλικού συλλόγου για τον παίκτη κάθε χρόνο θα ξεπερνά τα 90 εκατ. ευρώ!

Στην ατμόσφαιρα του πλανήτη «Νεϊμάρ» εισήλθε και ο προπονητής της Παρί Ουνάι Εμερι. Μιλώντας στην «Εκίπ» ο Βάσκος σημείωσε: «Αν θέλουμε να ανταγωνιστούμε ομάδες όπως η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης και να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, η Παρί θα πρέπει να έχει αυτό το καλοκαίρι έναν από τους πέντε καλύτερους παίκτες του κόσμου». Συμπλήρωσε με νόημα πως ο Νεϊμάρ έχει κάνει σπουδαία πρόοδο και ανήκει μέσα σ’ αυτήν την πεντάδα.