Ολυμπιακός και ΑΕΚ αρχίζουν την προσεχή Τρίτη το κυνήγι του θησαυρού. Οι δύο ελληνικές ομάδες αντιμετωπίζουν Παρτίζαν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντίστοιχα, με στόχο κατ’ αρχήν την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια τη συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους.

Τι σημαίνει αυτό με οικονομικά στοιχεία; Η πρόκριση στα πλέι οφ έχει μπόνους 2 εκατ. ευρω, ενώ η συμμετοχή στους ομίλους αγγίζει τα 12,7 εκατ. Παράλληλα, για κάθε νίκη στους ομίλους μπαίνει στο ταμείο 1,5 εκατ. και για κάθε ισοπαλία 500.000. Επιπλέον, οι ομάδες παίρνουν και τα χρήματα που προβλέπονται για κάθε χώρα από το market pool (55% ο πρωταθλητής και 45% ο δευτεραθλητής).

Χάσι

Η σοβαρότητα νικάει και τα προβλήματα

Ο Μπέσνικ Χάσι έχει λίγα 24ωρα μπροστά του προκειμένου να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα με την Παρτίζαν, την προσεχή Τρίτη. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ασφαλώς και δεν φανταζόταν ότι παραμονές της πρώτης ευρωπαϊκής μάχης θα είχε να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα.

Τα βασικά ζητήματα στα οποία καλείται να δώσει λύσεις έχουν να κάνουν με το κέντρο της άμυνας, αλλά και την επίθεση.

Ο Μποτία είναι τραυματίας, ενώ και οι πιθανότητες να είναι έτοιμος ο Ρέτσος δεν είναι πολλές. Ο Χάσι υποστήριξε μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ότι και ο Βούκοβιτς δεν είναι ακόμα έτοιμος. Ετσι ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων ετοιμάζεται να ρισκάρει με Ρομαό στο κέντρο της άμυνας και τον Σισέ δίπλα του, ο οποίος ακόμα θέλει δουλειά και δεν διαθέτει ανάλογες εμπειρίες.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, ο Εμάνουελ Εμενίκε επίσης δεν είναι ακόμα έτοιμος, ο Ανσαριφάρντ δεν έχει βρει τα πατήματά του και έτσι απομένει ο Μπεν, ο οποίος επίσης είχε πρόβλημα τραυματισμού.

Επί της ουσίας και ανεξάρτητα από το ποιοι θα επιλεγούν να αγωνιστούν με την Παρτίζαν, ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει τον στόχο του αν συγκεντρωθεί σε αυτόν και οι παίκτες αντιμετωπίσουν την αντίπαλο με σοβαρότητα. Η ελληνική ομάδα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει στα πλέι οφ, πέρα από τους τραυματισμούς, το ρόστερ είναι ενισχυμένο, κατά συνέπεια όλα είναι στο χέρι του.

Χιμένεθ

Διαθέτει πλέον ένα ζευγάρι για κάθε θέση

Ας είμαστε ειλικρινείς: πόσες φορές οι ελληνικές ομάδες που επιστρέφουν από την προετοιμασία στο εξωτερικό αφήνουν στο πρώτο εγχώριο φιλικό τις καλύτερες των εντυπώσεων; Ελάχιστες.

Από τον συγκεκριμένο κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η ΑΕΚ. Υπό αυτό το πνεύμα, το 1-1 κόντρα στη Γάνδη ήταν μιας μορφής τεστ για τη συνέχεια και το συμπέρασμα που βγήκε εκ πρώτης, είναι ότι για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια, η ΑΕΚ διαθέτει ζευγάρια σε κάθε θέση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο ανταγωνισμός.

Ευχάριστη έκπληξη είναι ο Μπακάκης.

Υστερα από κάποιες άγονες σεζόν στα Σπάτα, μοιάζει να προσπερνά τον Γκάλο και σίγουρα έχει το προβάδισμα ενόψει του επικείμενου ευρωπαϊκού ραντεβού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Για το τέρμα, παρά τα όποια λάθη κάνει, ο Ανέστης φαίνεται να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τον ισπανό κόουτς, ενώ σε μια παραλλαγή της συνεργασίας Μπεργκ – Κλωναρίδη στον Παναθηναϊκό, ο Χιμένεθ δοκιμάζει τον Βίκτωρα πίσω από τον βασικό κυνηγό ώστε να «σκουπίζει» τον χώρο με την ταχύτητά του. Ο τραυματισμός του Κλωναρίδη μπορεί να είναι ένα θέμα, όπως άλλωστε και η ανετοιμότητα του Λιβάια. Αλλά εκεί θα βρεθεί συν τω χρόνω λύση, όπως δυνατή θα είναι η ΑΕΚ με τις εναλλακτικές των Τρίστασον, Τσόσιτς, Αϊντάρεβιτς, που αυξάνουν την πίεση στους βασικούς, λες και τους λένε «δεν θα έχετε ήσυχο το κεφάλι της για τη βασική ενδεκάδα»! Ναι, τούτη τη σεζόν ο Χιμένεθ έχει λύσεις αξιόπιστες.