Η Εθνική ομάδα πόλο ηττήθηκε 11-6 από την πανίσχυρη Σερβία, κατέλαβε τη 2η θέση στον όμιλο της και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ, με αντίπαλο την Ιαπωνία (Κυριακή).

Η ελληνική ομάδα άντεξε για δύο οκτάλεπτα όταν με όπλο την εξαιρετική άμυνα, έπαιζε στα ίσια την παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκη, Σερβία. Στην τρίτη περίοδο η εθνική έχασε τέσσερις φορές την ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω, οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη στην ελληνική άμυνα και το σκορ ξέφυγε (8-4). Η Σερβία είναι ίσως καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και φυσικά φαβορί και για την κατάκτηση του τίτλου. Αλλωστε, οι Σέρβοι έχουν κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Πγιέτλοβιτς Γ., Μάντιτς 2, Ράσοβιτς, Ραντέλοβιτς 1, Τσουκ, Πιγιέτλοβιτς Ν. 1, Ούμποβιτς, Άλεξιτς 1, Γιάκσιτς 1, Φιλίπποβιτς 3, Πρλαΐνοβιτς 1, Μίτροβιτς Σ. 1, Μίτροβιτς Μ.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς 2, Δερβίσης, Φουντούλης 2, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος, Φλέγκας.

Στον άλλο αγώνα της 3ης αγωνιστικής του Γ’ Ομίλου: Ισπανία – Ν. Αφρική 16-4.

Βαθμολογία Γ’ ΟΜΙΛΟΥ (Τελική):

1. Σερβία (43-16) 6

2. ΕΛΛΑΔΑ (32-20) 4

3. Ισπανία (28-23) 2

4. Ν. Αφρική (11-55) 0

«Προσοχή στην Ιαπωνία»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θόδωρος Βλάχος, αμέσως μετά τον αγώνα, έκανε λόγο για την κορυφαία ομάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και εστίασε στην αναμέτρηση που ακολουθεί την Κυριακή (23.7) με την Ιαπωνία.

«Αντιμετωπίσαμε μια πλήρη ομάδα, την καλύτερη του παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπως άλλωστε το περιμέναμε, τόνισε.«Νομίζω ότι στο τρίτο οκτάλεπτο χάσαμε την επαφή με το σκορ και έτσι τις ελπίδες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ, ενώ οι αντίπαλοι μας σημείωσαν τρία αναπάντητα τέρματα. Κι όταν η διαφορά φτάνει στα τέσσερα γκολ είναι δύσκολο να ξαναμπείς στο παιχνίδι.Παρ όλα αυτά είμαι ικανοποιημένος απ΄ την προσπάθεια που κάναμε. Δείξαμε σοβαρότητα κυρίως στο μισό παιχνίδι. Τα λάθη που ακολούθησαν ήρθαν καθαρά απ΄ την πίεση μιας καλύτερης ομάδας».

Οσον αφορά την Ιαπωνία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε:

«Μπορεί να μην είναι μια παραδοσιακή δύναμη στο πόλο, αλλά τα τελευταία χρόνια παίζει με ένα περίεργο τρόπο που δυσκολεύει όλους τους αντιπάλους . Θα θυμηθούμε το παιχνίδι πέρυσι στην πρεμιέρα των ολυμπιακών αγώνων, όταν χάναμε στην αρχή της τρίτης περιόδου με τρία γκολ (σ.σ.7-4 και εντέλει 8-7). Αν δεν προσέξεις με την Ιαπωνία μπορείς να πάθεις πολύ μεγάλη ζημιά, όπως έπαθαν οι Αμερικανοί (ήττα 15-8).Παίζουν μια περίεργη άμυνα, κυρίως «over play» σε όλες τις θέσεις, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι και να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις εύκολα τη μπάλα . Καμία άλλη ομάδα στον κόσμο δεν παίζει με αυτό τον τρόπο, οπότε δεν είμαστε συνηθισμένοι. Άρα πρέπει να βρεις κάποια τρικ να κυκλοφορήσεις τη μπάλα και να τη φτάσεις είτε σε θέση σουτ, είτε στον φουνταριστό… Από εκεί και πέρα είναι πάρα πολύ γρήγοροι, χτυπάνε την κάθε κόντρα, πριν τέσσερις μέρες με τους Αμερικανους, σημείωσαν 5-6 γκολ με αυτόν τον τρόπο, Είναι ένα παιχνίδι που δεν μας ταιριάζει, γιατί καμιά ομάδα στον κόσμο δεν παίζει με αυτό τον τρόπο και δεν το έχουμε συνηθίσει»