Μπέσνικ Χάσι και Μανόλο Χιμένεθ έχουν ολοκληρώσει τις τελευταίες αναλύσεις για να παρουσιάσουν την καλύτερη δυνατή στρατηγική ενόψει της αποψινής πρώτης παρτίδας του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, με Παρτίζαν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Χάσι αναλύει συνεχώς τα αμυντικά συστήματα που θα χρησιμοποιήσει στη σκακιέρα του Βελιγραδίου. Αλλωστε, αυτό είναι και το μεγάλο θέμα που τον απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες. Ενα ερωτηματικό είναι και η επίθεση, με τις πιθανότητες να είναι οι ίδιες για Μπεν και Εμενίκε. Λογικά, σίγουροι φαίνεται να είναι οι Καπίνο, Κούτρης, Φιγκέιρας (στη θέση του τραυματία Ελαμπντελαουί), Οφόε, Ρομαό, Φορτούνης και Μαρίν.

Οι πρώτες κινήσεις της παρτίδας απασχολούν ιδιαίτερα τον προπονητή των Ερυθρολεύκων και αυτό φρόντισε να το επισημάνει στους ποδοσφαιριστές: «Το κρίσιμο σημείο είναι τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, καθώς περιμένω πως η Παρτίζαν θα μπει δυνατά στο παιχνίδι. Αν αυτό το διάστημα περάσει χωρίς πρόβλημα δεν φοβάμαι τίποτα», τους είπε. Ο προπονητής της Παρτίζαν, Μίροσλαβ Τζούκιτς, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό πολύ καλή ομάδα, προσθέτοντας: «Χρειάζεται να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί ώστε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς».

Στις αναλύσεις του Μανόλο Χιμένεθ ενόψει της αποψινής παρτίδας στη σκακιέρα του ΟΑΚΑ κυριαρχεί η μεσαία γραμμή. Σε αυτόν τον χώρο έχει εστιάσει την προσοχή του, καθώς γνωρίζει ότι αυτό είναι το ισχυρό σημείο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ετσι δεν αποκλείεται να καταλήξει σε 3-5-2, περιμένοντας από Σιμόες, Γιόχανσον και Μάνταλο να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη για τη μεσαία γραμμή. Ο ισπανός τεχνικός ξέρει καλά ότι το πρώτο μέλημα της ΑΕΚ πρέπει να είναι το μηδέν στην άμυνα, αλλά παράλληλα έχει σκεφτεί τις πρώτες κινήσεις της παρτίδας. Εναν τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να αιφνιδιάσει τη ρωσική ομάδα. Ξέρει επίσης πολύ καλά ότι εξίσου σημαντικό για έναν αιφνιδιασμό είναι η επιλογή των κατάλληλων παικτών. Στο τελευταίο παιχνίδι του ρωσικού πρωταθλήματος, η ΤΣΣΚΑ εμφάνισε αρκετά κενά στην άμυνα και ηττήθηκε 3-1 από τη Λοκομοτίβ. Και από αυτό το παιχνίδι, ο Χιμένεθ θα έχει σίγουρα πάρει αρκετές ιδέες για το πώς θα εξουδετερώσει τη ρωσική ομάδα.