Οσοι κόβουν βόλτες τα τελευταία 24ωρα στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν παραλείπουν να πάρουν γεύση και από το οικόπεδο της ΑΕΚ. Στέκονται μπροστά του, ακόμη και σε συνθήκες ζέστης, αλλά οι ακραιφνείς οπαδοί της ομάδας δεν γυρίζουν αμέσως αλλού το βλέμμα τους με λύπη για το τι βρισκόταν εκεί και τι συναντούν τώρα. Αντίθετα, χαμογελούν –η ελπίδα κάνει παρέα με την προσμονή…

«Ναι, μπορεί κάτι να αρχίσει σύντομα στα μέρη μας» αναφέρει φίλος της ΑΕΚ στον συνοδοιπόρο του. Και αποχωρούν. Προορισμός, το ΟΑΚΑ. Εκεί είναι το τωρινό «σπίτι» της ομάδας, εκεί θα υποδεχθούν αύριο Χιμένεθ και ποδοσφαιριστές την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα εισιτήρια, παρότι καλοκαίρι, φεύγουν με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνοι, δεν πρόκειται να κάνει κάποιο ρεκόρ η ΑΕΚ, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι ο κόσμος θα συμπαρασταθεί στους παίκτες γιατί επιστρέφουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ύστερα από 10 χρόνια. Σημαδιακή ημέρα η αυριανή. Φουσκώνουν πολλοί από υπερηφάνεια. Και ίσως να συνδυαστεί με μια ακόμη χαρμόσυνη ανακοίνωση, καθόσον αναμένεται από ημέρα σε ημέρα (ή μήπως από ώρα σε ώρα;) η ανακοίνωση χορήγησης της οικοδομικής άδειας. Αυτό κι αν θα είναι δώρο! Μια σπουδαία εβδομάδα ξημερώνει για την ΑΕΚ και για να επανέλθουμε στα του προλόγου, ας σημειώσουμε ότι το μάτι του περαστικού από το οικόπεδο, πέφτει στις εργασίες καθαρισμού που γίνονται. Εχει προγραμματιστεί και αγιασμός που θα γίνει εντός των προσεχών ημερών με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων. Ηδη, τα στελέχη της ΠΑΕ διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, αλλά φυσικά προέχει το ματς με την ΤΣΣΚΑ και μάλιστα, όλη η διοικητική ηγεσία της ομάδας θα αφήσει κατά μέρος κάποιες ημέρες χαλάρωσης και θα επιστρέψει στο κλεινόν άστυ για το ξεχωριστό ραντεβού.

Πώς αντιλαμβάνεται ο Χιμένεθ το ματς; Ο ισπανός προπονητής έχει γνώση των δυνατοτήτων της ΑΕΚ αυτό το διάστημα και κράτησε χαμηλά τους τόνους μετά την ισοπαλία με τη Γάνδη. Ας προσγειωθούμε όλοι. Δεν ήταν σούπερ η ΑΕΚ, αλλά έχει μια ταυτότητα και το ζητούμενο είναι να μη δεχθεί γκολ ή για να το θέσουμε διαφορετικά, να της κάνουν λίγες ευκαιρίες οι (σαφώς πιο έτοιμοι) Ρώσοι. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να βρει θέση στο αρχικό σχήμα και ο Τσόσιτς για να δέσει η άμυνα. Οσον αφορά την επίθεση, εκεί το δίλημμα αφορά το ποιος θα είναι ο καθαρόαιμος κυνηγός, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη από τον Χιμένεθ.