Η εθνική ομάδα πόλο ήταν καλά διαβασμένη κόντρα στην Ιαπωνία και πήρε εύκολα την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη. Η ελληνική ομάδα επικράτησε 14-4 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος σκέφτεται πλέον το Μαυροβούνιο που θα είναι ο αντίπαλός της στον αυριανό προημιτελικό.

Η Εθνική, με εξαιρετική άμυνα, δεν επέτρεψε στην Ιαπωνία να χτυπήσει στην κόντρα, την περιόρισε στον παίκτη παραπάνω και παράλληλα είχε σωστές επιλογές στην επίθεση. Προηγήθηκε 10-2 στο ημίχρονο και στη συνέχεια απλά διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Τα γκολ της ελληνικής ομάδας σημείωσαν οι Φουντούλης 4, Γούνας, Βλαχόπουλος από 3, Γεννηδουνιάς, Μουρίκης από 2.

Οσον αφορά το Μαυροβούνιο, τερμάτισε στην 1η θέση του α’ ομίλου παίρνοντας απευθείας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Νίκησε 14-5 τη Βραζιλία και 13-5 το Καζακστάν, ενώ έφερε 8-8 με τον Καναδά.

Στο μεταξύ, η εθνική ομάδα πόλο γυναικών αντιμετωπίζει απόψε την Ισπανία (23.00, ΕΡΤ2) με στόχο την πρόκριση στον ημιτελικό που θα τη βάλει σε τροχιά μεταλλίου. Η ισπανική ομάδα προκρίθηκε στον προημιτελικό με εύκολη νίκη επί της Κίνας (13-5).

Στην κολύμβηση, την 11η θέση στην κατάταξη κατέλαβε η ομάδα στα 4×100 μ. ελεύθερο καθώς οι Απόστολος Χρήστου, Οδυσσέας Μελαδίνης, Χρήστος Κατραντζής και Κριστιάν Γκολομέεβ τερμάτισαν σε 3:16.92. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ελληνικές συμμετοχές. Ο Απόστολος Χρήστου έχει την 9η επίδοση στα 100 μ. ύπτιο και μπορεί να προκριθεί στον απογευματινό ημιτελικό. Η Νόρα Δράκου θα αγωνιστεί στα προκριματικά των 100 μ. ύπτιο, ενώ ο Δημήτρης Δημητρίου θα αγωνιστεί στα 100 μ. ελεύθερο.

Τα αγωνίσματα κολύμβησης άρχισαν με ένα καταπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. ελεύθερο από τη Σάρα Σιέστρεμ, η οποία κολύμβησε πρώτη από τη σουηδική ομάδα στα 4×100 και σημείωσε 51.71, καταρρίπτοντας το 52.06 της Κέιτ Κάμπελ (Αυστραλία). Η Σιέστρεμ έγινε η πρώτη κολυμβήτρια που κατέβηκε τα 52”.