Την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Ομάδα μπάσκετ Νέων υποδέχτηκε την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τους αθλητές, το προπονητικό επιτελείο κι όλους όσοι εργάστηκαν για να έρθει ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ.

«Είμαι υπερήφανος ως Ελληνας για την επιτυχία σας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θέλω να σας συγχαρώ πραγματικά, γιατί είστε άξιοι συνεχιστές μιας παράδοσης, που πηγαίνει πίσω πάνω από 30 χρόνια» σημείωσε.

Οπως τόνισε, η χώρα χρειάζεται επιτυχίες όπως το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε την Κυριακή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική Ομάδα Νέων. «Δεν έχουμε πολλές επιτυχίες τελευταία ως χώρα. Πάντοτε οι επιτυχίες στον αθλητισμό έχουν ένα μεγάλο καλό: Μας ενώνουν όλους. Κι αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε ως χώρα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε το μπάσκετ «ταυτισμένο απόλυτα με την Ελλάδα και με την αθλητική μας παράδοση».

«Εχουμε αποδείξει ότι μας ταιριάζει πολύ ως λαός. Εάν αναλογιστεί κανείς τι έχουμε πετύχει τα τελευταία 30 χρόνια, για το μέγεθος της Ελλάδας, αλλά και για τα κονδύλια που έχουμε διαθέσιμα – όχι μόνο σε επίπεδο επαγγελματικού, αλλά και σε επίπεδο ερασιτεχνικού μπάσκετ – αντιλαμβάνεται την τρομερή επιτυχία μας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.