Αμετανόητος ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής παρά το «Βατερλώ» που υπέστη η κυβέρνηση το 2016 με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος κρίθηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματικός. «Είχαμε μια λίαν επαναστατική ιδέα να εφαρμόσουμε τον νόμο για τις άδειες» είπε μάλιστα, προκαλώντας την αντίδραση του Βαγγέλη Βενιζέλου: «Ολο το ιδεολόγημά σας κατέρρευσε» του είπε, επισημαίνοντάς του ότι ο πυρήνας του νόμου του κρίθηκε αντισυνταγματικός και δεν παρήγαγε κανένα αποτέλεσμα, ενώ και η περιβόητη γνωμάτευση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας περί τεσσάρων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας κατέπεσε. Ηδη άλλωστε το ΕΣΡ έχει εισηγηθεί τη χορήγηση επτά αδειών και όπως είπε ο Βενιζέλος, «θα δούμε αν η κρίση του είναι γνώμη τεχνική ή αν εμπεριέχει συμβιβασμούς για άλλους λόγους για πολιτική ή διοικητική σκοπιμότητα», υπογραμμίζοντας πάντως ότι «ούτως ή άλλως ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος και, άρα, γιατί πανηγυρίζει η κυβέρνηση». Ο Παππάς επέμεινε ότι το ΣτΕ δεν έκρινε το σύνολο του νόμου του αντισυνταγματικό και ότι η επίμαχη απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, αλλά σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, έκτοτε έχει κυλήσει νερό στ’ αυλάκι και η πρόταση του ΕΣΡ για επτά άδειες «πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την άποψη που έλεγε ότι μπορεί να είναι απεριόριστος ο αριθμός των καναλιών». «Αντί για τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, προκλήθηκε διπλή και τριπλή αταξία» του είπε ο Βενιζέλος.
H ταμπακιέρα
Οσον αφορά την ταμπακιέρα, δηλαδή το πότε θα προκηρυχθεί από το ΕΣΡ ο διαγωνισμός για τις άδειες, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Ροδόλφος Μορώνης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο Παππά για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, δεν ήταν καθόλου σαφής. «Θέλω να ελπίζω ότι κάποια εμπόδια που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει το ΕΣΡ θα ξεπεραστούν σίγουρα και σύντομα κι ότι η συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα συνεχίσει με ταχείς ρυθμούς, όπως τις τελευταίες λίγες βδομάδες» είπε διατυπώνοντας την αιχμή του για την συνεργασία με τον Παππά. Μετά θα είναι ίσως σε θέση να δώσει το ΕΣΡ κάποιο χρονοδιάγραμμα.
Εκλογική ποίηση

Την αποσύνδεση της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών όχι μόνο από τις ευρωεκλογές, αλλά και από τις εθνικές εκλογές, θέλει ο Πάνος Σκουρλέτης, όπως είπε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Θέλετε η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών να αποσυσχετιστεί από αυτή των ευρωεκλογών; Εμείς λέμε ναι. Διότι θεωρούμε ότι από τη στιγμή που συμπίπτουν αυτές οι δύο ημερομηνίες, λειτουργεί παραμορφωτικά για το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών» είπε στα κόμματα, ενώ ερωτηθείς από τον «γαλάζιο» Μάκη Βορίδη αν αυτό ισχύει και για τις εθνικές εκλογές, απάντησε: «Ισχύει και για τις εθνικές και για όλες τις εκλογές, από τη στιγμή, όμως, που μπορούν να προσδιοριστούν με ακριβή ημερομηνία». Τι εννοεί ο ποιητής; Θα φανεί από τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.