Ο Ολυμπιακός σκέφτεται τον αντίπαλό του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποφασισμένοι και με αυτοπεποίθηση οι Ερυθρόλευκοι, έχοντας πρωταγωνιστή τον Μπεν (δύο γκολ), νίκησαν 3-1 στο Βελιγράδι την Παρτίζαν παρουσιάζοντας πολύ καλή –για την εποχή –αγωνιστική εικόνα παρά τα προβλήματα που υπήρχαν με τους τραυματισμούς. Ο Μπέσνικ Χάσι ήταν σωστά διαβασμένος, κατάφερε να μεταδώσει στους παίκτες του αυτά που ζητούσε και αυτοί ανταποκρίθηκαν.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δικαιώθηκε απόλυτα και για τις επιλογές του, παρότι η ατυχία δεν τον εγκατέλειψε ούτε στην προθέρμανση. Ο Κώστας Φορτούνης αισθάνθηκε στομαχικές διαταραχές και ο Χάσι υποχρεώθηκε να τον αφήσει εκτός, χρησιμοποιώντας τον Μάριν ως 10άρι και τον Σεμπά στο αριστερό άκρο. Παράλληλα προτίμησε να τοποθετήσει τον Ρομαό στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Ρέτσο και τον Σιώπη στη μεσαία γραμμή, παρτενέρ του Οφόε. Τέλος, εμπιστεύτηκε τον Μπεν αντί του Εμενίκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Χάσι λοιπόν δικαιώθηκε απόλυτα. Ο Μπεν είχε ένα σπουδαίο παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ στο 6′ και σημειώνοντας ένα καταπληκτικό γκολ στο 56′ για το 2-1. Ο Μαρίν είχε πολύ καλή παρουσία στη μεσαία γραμμή, το κέντρο της άμυνας δούλεψε αρκετά καλά (κυρίως με τον Ρέτσο) όπως και οι πλάγιοι μπακ (Φιγκέιρας, Κούτρης) και ουσιαστικά οι γηπεδούχοι για να απειλήσουν θα έπρεπε να εκμεταλλευτούν κάποια λάθη των Ερυθρολεύκων στη μεσαία γραμμή.

Η πειραϊκή ομάδα αντί να αιφνιδιαστεί κατάφερε να ελέγξει το ματς στο πρώτο 20λεπτο και παρότι δέχθηκε την ισοφάριση στο 10′ από τυχερό γκολ του Ταβάμπα, διατήρησε τον έλεγχο (με εξαίρεση το διάστημα 20′-30′). Εκτός από τη φάση του γκολ, αλλά και μία ευκαιρία του Λεονάρντο, ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα σε δύο στημένες φάσεις (κεφαλιές Τσίρκοβιτς και Οστοϊτς άουτ). Το βασικό είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι ανταποκρίθηκαν και στην πίεση που δέχθηκαν στα τελευταία λεπτά.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το τρίτο γκολ με σκόρερ τον Εμάνουελ Εμενίκε (90′), ο οποίος είχε πατήσει χορτάρι τρία λεπτά νωρίτερα αντί του Μπεν. Το ουσιαστικό για τους Ερυθρόλευκους είναι ότι πέρασαν από μία πολύ δύσκολη έδρα έχοντας να αντιμετωπίσουν εχθρική ατμόσφαιρα. Μάλιστα στο ημίχρονο, με αφορμή ένα αντικείμενο από την εξέδρα που χτύπησε τον Κούτρη άναψαν τα αίματα, καθώς οι παίκτες της Παρτίζαν τα έβαλαν με τον Ρομαό. Με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων η κατάσταση δεν ξέφυγε περισσότερο.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Κλιάγιτς, Βουλίτσεβιτς, Οστοϊτς, Τσίρκοβιτς (73′ Ν. Μίλετιτς), Ν. Μίλετιτς, Εβερτον, Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς (82′ Πάντιτς), Λεονάρντο, Ταβάμπα, Τζούρτζεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οφόε, Καρσελά (80′ Πάρντο), Μάριν (81′ Ζντιέλαρ), Σεμπά, Μπεν (88′ Εμενίκε).