Ενα σοβαρό ζήτημα βγήκε στην επιφάνεια με αφορμή το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο Ολυμπιακό Στάδιο: η Μυρτώ, που είχε χτυπηθεί άγρια το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο και είχε συγκλονίσει το θέμα όλη την Ελλάδα, θέλησε να παρακολουθήσει την ΑΕΚ, την ομάδα που υποστηρίζει. Οπως όμως κατήγγειλε χθες η μητέρα της στο fb, ο χώρος που την έβαλαν να καθήσει ήταν ακατάλληλος, απομακρυσμένος και η ατμόσφαιρα αποπνικτική σε σημείο να χρειάζεται οξυγόνο! Αμέσως η ΑΕΚ έσπευσε να επικοινωνήσει με την οικογένεια της Μυρτώς και εξήγησε –βρίσκοντας κατανόηση –πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν αφήνει τα άτομα με καροτσάκια στα συγκεκριμένα παιχνίδια να βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου. Παράλληλα, αναγνώρισε πως οι θέσεις είναι προβληματικές και ελάχιστα κατάλληλες, ενώ υποσχέθηκε ότι στα ελληνικά ματς τα ΑμεΑ θα μπαίνουν πάντα στη Θύρα 13Β. Ουδεμία αντίρρηση για όλα αυτά. Ωστόσο, σε ένα στάδιο που πληροί τις προδιαγραφές να φιλοξενεί ακόμη και ευρωπαϊκούς τελικούς, δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη μέριμνα ώστε τα ΑμεΑ να παρακολουθούν ματς με τις λιγότερες δυνατές δυσκολίες; Αυτό θα σημαίνει σεβασμός προς αυτά, αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε γήπεδα φιλικά προς τα άτομα με αμαξίδια.

Αυτός ο ξένος

Πριν από χρόνια είχαμε τον Χιου Ντάλας αλλά χάσαμε σύντομα τα ίχνη του, ενώ ουδείς μπορεί να πει ότι συνέβαλε στη βελτίωση της ελληνικής διαιτησίας. Τώρα, στην ΕΠΟ το πακέτο που εστάλη έχει το όνομα Βίτορ Μανουέλ ντε Μέλο Περέιρα. Ολες οι αλλαγές πέρασαν, οπότε ο Πορτογάλος θα λάβει το χρίσμα του αρχιδιαιτητή και θα ορίζει τους διαιτητές που θα παίζουν στα πρωταθλήματα. Καλή τύχη! Εχει παίξει σε ευρωπαϊκά και διεθνή ραντεβού, σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου και τελικούς διοργανώσεων, η εμπειρία του είναι μεγάλη καθόσον υπήρξε και μέλος επιτροπών της UEFA. Για να τον προτείνουν και να τον φέρνουν εδώ, κάτι θα γνωρίζουν οι αρμόδιοι που κόπτονται για το πώς θα φτιάξει το εγχώριο ποδόσφαιρο. Τι άλλο να πούμε. Αν σφύριζε αυτός, έστω και στα 60 του χρόνια, μπορεί να ήταν καλύτερα… Πάντως, οι Τριτσώνης – Κουκουλάκης παραμένουν, επί του παρόντος, στην ΚΕΔ, με τον Βασσάρα να αναλαμβάνει τον ρόλο του εκπαιδευτή. Να τονιστεί ότι εκπρόσωπος της FIFA είναι ο Βασάλο, κάτι σαν παρατηρητής, και μέσα στις δεσμεύσεις που ανέλαβε είναι να εξοφληθούν οι διαιτητές γιατί συνολικά τους χρωστάνε περί τα 600 χιλιάρικα! Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται αυτό. Πάντως για έναν χρόνο θα μας ελέγχουν από την UEFA και θα βλέπουν τα πάντα!

Αγιασμός

Εντυπωσιακή και με έντονο το συγκινησιακό στοιχείο προμηνύεται η αποψινή εκδήλωση στο οικόπεδο της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ έχει στείλει προσκλήσεις σε επισήμους, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι εστάλησαν και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αρα και στον Βασιλόπουλο. Θα δώσει το «παρών» ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνoς;

Τζόκοβιτς

Τραυματισμός, η δυσκολότερη μπαλιά που καλείται να αποκρούσει ένας τενίστας. Χθες, ο σέρβος σταρ ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα με τον αγκώνα του τον αναγκάζει να μείνει εκτός μάχης μέχρι το φινάλε της σεζόν. Μήπως και μετά καταφέρει να επιστρέψει. Σύμπτωση; Πέρυσι, ίδια ημέρα είχε γνωστοποιήσει ότι μπαίνει στα πιτς ο Ρότζερ Φέντερερ! Με το came back του να είναι άκρως εντυπωσιακό.