Ο Μαριάνο Ραχόι κατέθεσε σε ένα υπερυψωμένο τραπέζι ακριβώς μπροστά στους δικαστές, κοιτώντας τους και όχι στο πλάι, εκεί δηλαδή που καταθέτουν συνήθως οι μάρτυρες. Αυτό μάλιστα προκάλεσε και τα παράπονα ενός δικηγόρου για «προνόμιο που δεν χρειαζόταν». Ομως η εικόνα του πρωθυπουργού να αντιμετωπίζει τις ερωτήσεις του εισαγγελέα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον αρχηγό των Σοσιαλιστών να ζητεί την άμεση παραίτηση του Ραχόι.

«Υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η παραίτηση» δήλωσε ο Σοσιαλιστής ηγέτης Πέδρο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου, μετά την αποχώρηση του Ραχόι από το δικαστήριο. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του επικεφαλής του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάθεση του πρωθυπουργού «ντροπιαστική». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες ζητήσει την παραίτηση του Ραχόι, όμως οι Σοσιαλιστές και οι Podemos μέχρι τώρα δεν έχουν κατορθώσει την απομάκρυνσή του.

Ο ισπανός πρωθυπουργός, θέλοντας να αποφύγει τη μετάδοση της εικόνας του να καταθέτει μπροστά στους δικαστές, είχε ζητήσει να καταθέσει μέσω βίντεο, ισχυριζόμενος ότι το ταξίδι του στο προάστιο της Μαδρίτης Σαν Φερνάντο ντε Χενάρες όπου βρίσκεται το δικαστήριο αλλά και τα μέτρα ασφαλείας θα στοίχιζαν πολλά για τους φορολογουμένους, όμως οι δικαστές αρνήθηκαν. Δεκάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του Ραχόι έξω από το δικαστήριο.