Δύο ήταν τα πρόσωπα της (χθεσινής) ημέρας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν. Το ένα μάλιστα δεν ήταν παρόν, αλλά κυριάρχησε –ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει ανοίξει μεγάλη «βεντέτα» με τα μέλη της πλειοψηφίας. Μια επιστολή του μάλιστα πυροδότησε τις σφοδρές αντιδράσεις τους, καθώς τους χαρακτήριζε «μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα», ενώ έκανε λόγο για «πολιτική εξαχρείωση». Ο ένας μετά τον άλλον οι συριζαίοι βουλευτές καταφέρθηκαν κατά του Λοβέρδου, ο οποίος προσέβαλε τους ίδιους και το κύρος της Επιτροπής, ενώ αποφασίστηκε να στείλουν την επιστολή του και τα πρακτικά των όσων ειπώθηκαν με την αφορμή αυτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, απόφαση για την οποία με νεότερη επιστολή του τους ευχαρίστησε ο πρώην υπουργός Υγείας, αποκαλώντας τους δειλούς και χρεοκοπημένους πολιτικά. Ηταν τέτοιο το κλίμα εις βάρος του Λοβέρδου στην Επιτροπή που κάποια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας είπε: «Αυτός ο στάβλος τέτοια γαϊδούρια βγάζει». Εξοργισμένη η βουλευτής της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου ζήτησε «ως… γαϊδούρι», όπως είπε, τον λόγο για να καταγγείλει τη στάση της πλειοψηφίας.
Το δεύτερο πρόσωπο ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατέθεσε όσα είχε να καταθέσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση εκνευρίζοντας εμφανώς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος διέπρεψε στον ρόλο του… διαμεσολαβητή μεταξύ ερωτώντων και ερωτώμενου, σε σημείο που ξεπέρασε τον εαυτό του και την υπομονή των βουλευτών της αντιπολίτευσης, καθώς τα σχόλιά του ερμήνευαν τα όσα λέγονταν. Ηταν τέτοιος ο εκνευρισμός του, επειδή δεν προέκυπταν αυτά που προφανώς επιθυμούσε από την κατάθεση του Γεωργιάδη, που κάποια στιγμή σηκώθηκε από τη θέση του κατηγορώντας τον μάρτυρα ότι ψεύδεται και ότι παραπλανά την Επιτροπή. Μάλιστα, πριν ξεκινήσει την κατάθεσή του ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ, τον προειδοποίησε ότι «φραστικούς εξτρεμισμούς δεν δέχεται η Επιτροπή» και τον κάλεσε «να αφήσει στην άκρη την εικόνα του δημόσιου κατηγόρου».

«Εμπόδιζε ο Μαρτίνης»

Πάντως, ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ δεν έχασε την ψυχραιμία του και είπε αυτά που είχε να πει: ότι το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη επί των ημερών του με την Τράπεζα Πειραιώς και το Κοινωφελές Ιδρυμα Ερρίκος Ντυνάν δεν παρήγαγε κανένα έννομο αποτέλεσμα, παρά μόνο αποτέλεσε τον οδικό χάρτη συνεργασίας μεταξύ τους ώστε να μην βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό με το νοσοκομείο κλειστό και τους εργαζομένους και τα Ταμεία απλήρωτους. Οπως εξήγησε, αν έκλεινε και έβγαινε σε πλειστηριασμό, η αξία του θα μειωνόταν και οι εργαζόμενοι θα ήταν στον δρόμο. Οπως είπε, προσέφερε τις καλές του υπηρεσίες, όπως του ζήτησαν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διασωθούν το νοσοκομείο, οι θέσεις εργασίας και οι αμοιβές τους, ενώ επικαλέστηκε το αντίστοιχο παράδειγμα μεσολάβησης του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη σε ανάλογες περιπτώσεις. «Ο υπουργός Υγείας ασκεί τις καλές του υπηρεσίες για να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας και να μην αφαιρεθεί το σήμα όπως είχε προειδοποιήσει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός» είπε, τονίζοντας επίσης ότι «κανένας υπουργός δεν μπόρεσε να ασκήσει εποπτεία διότι τον εμπόδιζε ο Μαρτίνης».