Επιμένει η Βασιλική Θάνου να συντηρεί την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης. Με τρόπο καυστικό, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν διευθύντρια στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού σχολίασε την πρόσφατη ανακοίνωση των συναδέλφων της(!) από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (συντηρώντας έτσι και το μεταξύ τους μέτωπο). «Δεν δικαιολογείται η ακραία φρασεολογία, ούτε το ύφος. Η κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας» δήλωσε και ουσιαστικά –στη γραμμή Μαξίμου –κατηγόρησε μερίδα συναδέλφων της ότι παίζουν κομματικά παιχνίδια. Από την κριτική της Θάνου δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, οι δικαστές, ακόμη και αν θίγονται, δεν πρέπει να αντιδρούν σε υψηλούς τόνους. «Ηταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του» είπε χαρακτηριστικά.

Ελα όμως που μάλλον ξεχνά η Βασιλική Θάνου ότι και εκείνη είχε εμφανιστεί (δις) με τήβεννο (εννοώ εκτός της έδρας) όταν, ως πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων το 2012, αντιδρούσε στις περικοπές των αποδοχών των δικαστών και, όταν προήδρευε στο Εφετείο, σε συνδικαλιστική συγκέντρωση. Αν δεν θυμάται, μπορεί ρίξει μια ματιά και στις σχετικές φωτογραφίες… ή καλύτερα, όπως της συνιστά η ΝΔ, να απέχει από κάθε είδους παρέμβαση, γιατί «η συμπεριφορά της ελέγχεται από τα κόμματα και την κοινωνία».