Τετ α τετ διάρκειας άνω της μίας ώρας είχε την Τετάρτη η διάσημη τραγουδίστρια Ριάνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Ηταν «απίστευτη συνάντηση», είπε η Ριάνα, η οποία επισκέφθηκε τη Γαλλία και μετέβη στο Ελιζέ για να ζητήσει από τον γάλλο ηγέτη να χρηματοδοτήσει την Πρωτοβουλία «Εκπαίδευση για Ολους», το φιλανθρωπικό ταμείο του οποίου είναι πρέσβειρα.
«Είχα απόλυτα απίστευτη συνάντηση με τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, ήταν απίστευτα φιλόξενοι με εμάς» δήλωσε κατά την αποχώρησή της η τραγουδίστρια, η οποία είναι υπέρμαχος πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων και χρίστηκε από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανθρωπίστρια της χρονιάς.
«Οι ηγετικές του ικανότητες με ενέπνευσαν και με εντυπωσίασαν» τόνισε η Ριάνα.
«Μιλήσαμε για την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα κάνουμε σημαντικές ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο και θα προβούμε σε επιπλέον ενέργειες για την Αφρική τον Οκτώβριο» επισήμανε, αναφερόμενη στις δράσεις του φιλανθρωπικού ταμείου.
Μπροστά από το Ελιζέ επικρατούσε συνωστισμός καθώς εκατοντάδες θαυμαστές της διάσημης καλλιτέχνιδας, οι περισσότεροι νέοι, είχαν σπεύσει με την ελπίδα να τη δουν.
Ολα ξεκίνησαν από έναtweet…
Τη Ριάνα, η οποία φορούσε γκρι κοστούμι, υποδέχθηκε στα σκαλιά του προεδρικού μεγάρου η Μπριζίτ Μακρόν, που είχε επιλέξει στενό τζιν και λευκή μπλούζα.
Αντιθέτως, ο Εμανουέλ Μακρόν, που παρέστη το πρωί της Τετάρτης στην τελετή μνήμης στο Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ προς τιμή του πατέρα Αμέλ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο από δύο τζιχαντιστές, δεν εμφανίστηκε ενώπιον των φωτογράφων μαζί με την τραγουδίστρια.
Ολα ξεκίνησαν από ένα tweet: την 24η Ιουλίου η Ριάνα είχε γράψει στο Twitter, όπου την ακολουθούν 75 εκατομμύρια χρήστες: «Καλημέρα, @EmmanuelMacron, η Γαλλία θα δεσμευτεί υπέρ του Ταμείου για την Εκπαίδευση;».
Ανάρτησε παρόμοια μηνύματα απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, στον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι, όπως και στον Στέφεν Ζάιμπερτ, τον εκπρόσωπο Τύπου της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ.
Ερωτηθείς με τον ίδιο τρόπο από τη Ριάνα, μέσω ανάρτησης στο Twitter τον Σεπτέμβριο του 2016, ο τότε πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε περιοριστεί να απαντήσει, επίσης με μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα της δώσει «λεπτομερή απάντηση».