Εντατικές είναι οι συζητήσεις μεταξύ του επιτελείου της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Αλιβιζάτου, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν κώδικες επικοινωνίας για έναν κοινό σκοπό –τη διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου ενιαίου φορέα. Ο Αλιβιζάτος φέρεται να έχει μια δική του συγκεκριμένη άποψη για το πώς πρέπει αυτή να διεξαχθεί, εμφανίζεται όμως διστακτικός να ανοίξει τα χαρτιά του, σε μια προσπάθεια να μη χαλάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Στη Χαριλάου Τρικούπη, από την άλλη, αφήνουν τον συνταγματολόγο να χειριστεί την υπόθεση κατά το δοκούν, επιμένοντας ωστόσο σε συγκεκριμένα σημεία, όπως, για παράδειγμα, στην ταχύτατη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Δεν αποκλείεται δε να προσπαθήσουν να τον διευκολύνουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, διεκδικώντας πίσω το χαμένο έρεισμα της παράταξης στην κοινωνία, η Φώφη Γεννηματά συνέχισε τις συναντήσεις της με δύο κλάδους στους οποίους ανέκαθεν ο χώρος έδινε δυναμικό «παρών»: αρχικά, με την Ενωση Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ να δηλώνει πως «το υπουργείο Εργασίας οφείλει με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζομένων». Λίγο αργότερα, η Γεννηματά συζήτησε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και, με την ευκαιρία, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη μέχρι τώρα στάση της σχετικά με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. «Χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς ενιαίο κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, ο Οργανισμός αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του» δήλωσε η Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι «140.000 συνταξιούχοι περιμένουν έως και δυόμισι χρόνια για να υπολογισθεί η σύνταξή τους, η οποία μετά την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου είναι και σημαντικά μειωμένη».

Πόλεμος παρασκηνίου. Από την ώρα που ανακοινώθηκαν τα ονόματα που απαρτίζουν το Κεντρικό Συμβούλιο, το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που στήριξε τον γραμματέα του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη στη διαμάχη του με την ηγεσία και πρόσκειται στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη αντέδρασε στον αποκλεισμό του από το Κεντρικό Συμβούλιο –όχι μόνο των ίδιων, που είναι υποστηρικτές μιας πιο ριζικής μεταρρύθμισης στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και εκείνων της απέναντι όχθης, αναφέροντας το παράδειγμα του Παύλου Γερουλάνου, που προκρίνει έναν κυρίαρχο ρόλο για το ΠΑΣΟΚ. Αντιδράσεις συνεχίζουν να σημειώνονται και από την απόφαση της ΔΗΣΥ να ψηφίσει «παρών» στο νομοσχέδιο για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, με κομμάτι της τοπικής κοινωνίας να εμφανίζεται δυσαρεστημένο που δεν ρωτήθηκε για τη συνδιαμόρφωσή του. Κι ενώ σ’ αυτό η απάντηση είναι εύκολη –σύμφωνα με τον εισηγητή Γιώργο Αρβανιτίδη «με το “παρών” τα νομοσχέδια δεν γίνονται νόμοι του κράτους» -, η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται μάλλον δυσαρεστημένη με την επίθεση που γίνεται στη σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου. Η όλη συζήτηση έχει φτάσει και εκτός της Συμπαράταξης, με στελέχη του ευρύτερου χώρου να σχολιάζουν αρνητικά τον τρόπο επιλογής των προσώπων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια της προσπάθειας ενοποίησης. Τονίζοντας πως δεν θέλουν να δώσουν έκταση, από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι προσπάθησαν να ενσωματώσουν στο Κεντρικό Συμβούλιο πρόσωπα εντός ΠΑΣΟΚ με άποψη διαφορετική από την κυρίαρχη. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, σε τουλάχιστον τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις στις οποίες οι συζητήσεις για συμμετοχή στο όργανο ήταν προχωρημένες, η τελική απάντηση ήταν αρνητική –στάση που αποδίδεται σε πιέσεις μέσα από την ομάδα των διαφωνούντων.