Μια απειλητική επιστολή χωρίς στοιχεία αποστολέα έφτασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 18 Ιουλίου στο σπίτι του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου. Ο αστυνομικός φρουρός την έκρινε ως ύποπτη, γι’ αυτό και ο φάκελος πέρασε από ειδικό μηχάνημα x-ray του ΣτΕ. Οταν από τον έλεγχο δεν προέκυψε απειλή, ο φάκελος επεστράφη στην οικία του Σακελλαρίου. Ο πρόεδρος του ΣτΕ απουσίαζε εκτός Αθηνών, με αποτέλεσμα να ανοίξει τον φάκελο έξι μέρες αργότερα.

Στην επιστολή, η οποία ήταν γραμμένη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Να θυμάσαι ότι η τιμωρία σου θα έρθει από κεί που δεν το περιμένεις, όταν δεν τον περιμένεις και για σένα και για τη φάρα σου». Καταλήγει, δε, «είμαστε παντού…».

Επίθεση Κοντονή

Στο μεταξύ, νέα επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης κατά των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Κοντονής επισκέφθηκε χθες τις φυλακές Μαλανδρίνου, προκειμένου να εγκαινιάσει τον χώρο του παιδικού επισκεπτηρίου. Κατά την επίσκεψή του, καταφέρθηκε κατά της ομόφωνης απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις συνεχείς παρατάσεις στην παραγραφή των φορολογικών ελέγχων. Μάλιστα, υποστήριξε πως η απόφαση αυτή ελέγχεται.

«Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μια πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω οφσόρ. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους.

Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών, που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας».