Με έχετε συνηθίσει επικριτικό για τους συριζαίους, αλλά καμιά φορά πρέπει να αποδίδονται τα Καίσαρος Καίσαρι. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη εδώ και δύο χρόνια καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή και συναντά τους αρμόδιους υπουργούς για να σώσει την παραχώρηση του χώρου των πρώην Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στον δήμο της περιοχής –η οποία είχε μεν δοθεί από το 2011, όμως διάφορες αβελτηρίες και αντιστάσεις την άφηναν να εκπνέει άπρακτη το 2016, με κίνδυνο να ανακληθεί αυτοδικαίως.

Το αποτέλεσμα θα ήταν ο χώρος να επιστρέψει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στον Δήμο Κορυδαλλού, που θα έχανε τα 10 στρέμματα, ενώ και η ποθούμενη ανάπλαση, που είχε προλάβει να μπει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, θα πήγαινε άκλαυτη! Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ήταν αρνητικός για την κατεδάφιση, δέχθηκε ωστόσο να δώσει παράταση στους όρους της παραχώρησης για άλλα 3 χρόνια, υπογράφοντας τροποποιητική υπουργική απόφαση που ισοδυναμούσε με φιλί της ζωής στους σχεδιασμούς για το πάρκο. Στην εξέλιξη αυτή όμως εναντιώνονταν κάποιοι βουλευτές από την ΕΠΕΚΕ Σωφρονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, που ξάρχισε να συλλέγει υπογραφές εναντίον της πρωτοβουλίας Κασιμάτη.

Εκείνη, ωστόσο, συνέχισε να ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην κατεδάφιση της σχολάζουσας πτέρυγας των πρώην Γυναικείων Φυλακών, αφού πια δεν χρησιμοποιούνταν από κρατούμενες. Πράγμα σπάνιο για τη σημερινή Βουλή, η Κασιμάτη δεν σήκωσε τους τόνους. Πήρε, όμως, σβάρνα τα τηλέφωνα και έναν έναν τους βουλευτές που είχαν υπογράψει για να εξηγήσει τι και πώς. Παράλληλα, πήγε το θέμα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προεκλογικά είχε δεσμευθεί για ελεύθερους χώρους στη Β’ Πειραιά και είχε ήδη προβεί σε μια σειρά από παραχωρήσεις στους δήμους της περιοχής, όπως τα Λιπάσματα Δραπετσώνας. Ο Πρωθυπουργός, παρότι ξέρουμε πόσο καλός είναι στο να τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις, παραδόξως έδωσε το ΟΚ και, με την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η υπόθεση αυτή προχώρησε –εξού και στην προχθεσινή κατεδάφιση δεν έλειψαν τα χαμόγελα μεταξύ Σταύρου και Νίνας. Μπορεί λοιπόν ο Αλέξης να πείστηκε εν πτήσει προς Αβάνα καθώς υπήρχε άφθονος χρόνος για συζήτηση.