Στην τελική ευθεία μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, η προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Παναγιώτης Μπρακουμάτσος σχετικά με τις καταγγελίες του Ευθύμιου Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις για να εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor-1» τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, έγγραφες και προφορικές εξηγήσεις για την υπόθεση έδωσαν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων τόσο ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος όσο και ο προανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτης Χριστοφορίδης. Τόσο διά των υπομνημάτων τους όσο και διά των προφορικών τους εξηγήσεων, οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρεται ότι αρνήθηκαν κάθε αξιόποινη πράξη.

Ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα μετά τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει για την υπόθεση τόσο ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης όσο κι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης.

Ο Παναγιώτης Μπρακουμάτσος θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που έχει πλέον στη διάθεσή του και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ή όχι διώξεις.