Τέτοιο εμφύλιο πόλεμο δεν έχει ξαναδεί ο Λευκός Οίκος. Ο νέος υπεύθυνος Επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο Aντονι Σκαραμούτσι επιτέθηκε με χυδαίες εκφράσεις εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών και συνεργατών του Τραμπ. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη από τους αναγνώστες, αλλά τάδε έφη Σκαραμούτσι. Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο «New Yorker» επιτέθηκε στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους αλλά και στον υπεύθυνο στρατηγικής του προέδρου Τραμπ, Στιβ Μπάνον. Ο πρώην χρηματιστής της Wall Street που ανέλαβε να διαχειρίζεται την επικοινωνιακή πολιτική του Λευκού Οίκου πριν από μια εβδομάδα, χαρακτήρισε τον Πρίμπους «γαμημένο παρανοϊκό σχιζοφρενή» και προέβλεψε ότι «θα απολυθεί σύντομα». Οσον αφορά τον Στιβ Μπάνον, ο Σκαραμούτσι είπε: «Δεν είμαι ο Στιβ Μπάνον. Δεν προσπαθώ να πάρω πίπα στον εαυτό μου. Δεν προσπαθώ να χτίσω τη δική μου φήμη εκμεταλλευόμενος τη γαμημένη ισχύ του προέδρου».

Οταν δημοσιεύθηκε η συνέντευξη, ο σύμβουλος του Τραμπ δεν διέψευσε όσα αναφέρονταν, αλλά έγραψε στο twitter: «Μερικές φορές χρησιμοποιώ ακραίες εκφράσεις. Θα είμαι συγκρατημένος στο επίπεδο αυτό, αλλά δεν θα εγκαταλείψω την παθιασμένη μάχη για την πραγματική ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ». Σε ερώτηση σχετική με το άρθρο, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ασχολείται με το νομοσχέδιο για την υγεία κι άλλα θέματα. «Ο Σκαραμούτσι χρησιμοποίησε ακραίες εκφράσεις και δεν πιστεύω ότι θα το ξανακάνει» δήλωσε. Οποιαδήποτε κίνηση για συγγνώμη «πρέπει να γίνει προσωπικά και μεταξύ τους».

Τόσο ο Πρίμπους όσο κι ο Μπάνον δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για τη σφοδρή προσωπική επίθεση που δέχθηκαν. Ο πρόεδρος Τραμπ από την πλευρά του δεν έκανε επίσης κάποιο σχόλιο για το ξέσπασμα του στενού συνεργάτη του. Ομως είναι γνωστό στους παροικούντες την Ουάσιγκτον πως όχι μόνο δεν αντιδρά στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις στο επιτελείο του, αλλά τις ευνοεί. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος προέτρεψε τον Σκαραμούτσι σε τζιχάντ εναντίον του Πρίμπους, επιθυμώντας τη δημόσια διαπόμπευσή του όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες και με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Στον Λευκό οίκο, πάντως, λόγω του ότι ο Σκαραμούτσι αντέγραψε τόσο πιστά το επιθετικό στυλ του Τραμπ, έχει ήδη κερδίσει το πρώτο παρατσούκλι. Οι συνεργάτες του, αντλώντας έμπνευση από την κωμική ταινία «Οστιν Πάουερς», τον αποκαλούν πλέον «Mini-Me».