Εναν τίτλο χρειάζεται ακόμα ο Βραζιλιάνος Ντάνι Αλβες για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του συμπατριώτη του Μάξγουελ ο οποίος έχει κατακτήσει 36 τρόπαια στην καριέρα του.

Ο Ντάνι Αλβες πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι με τη νέα του ομάδα, την Παρί Σεν Ζερμέν. Στον αγώνα για το «Τρόπαιο των Πρωταθλητών», ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονακό και την κυπελλούχο Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στάδιο της Ταγγέρης στο Μαρόκο, ο Ντάνι Αλβες πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με φάουλ και δημιούργησε ένα ακόμα οδηγώντας την ομάδα του Εμερι στη νίκη με 2-1.

«Δεν θα μπορούσα να ονειρευτώ καλύτερο ξεκίνημα με την Παρί. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου γιατί δεν είχαμε θετικά αποτελέσματα στη διάρκεια της προετοιμασίας μας» υπογράμμισε ο 34χρονος Βραζιλιάνος.

Το τρόπαιο που πήρε στα χέρια του ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους ήταν το 35ο στην καριέρα του. Τον ίδιο αριθμό τροπαίων έχουν κατακτήσει επίσης ο Ράιαν Γκιγκς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Κένι Νταλγκλίς με τη Σέλτικ (14) και τη Λίβερπουλ (21).

Με την ευκαιρία της επιτυχίας του ο Ντάνι Αλβες αναφέρθηκε και στο πολύκροτο σίριαλ της μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Παρί. Οι δύο παίκτες είναι πολύ καλοί φίλοι και όπως φημολογείται ο λόγος που ο Ντάνι Αλβες απέρριψε τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τη Μάντσεστερ Σίτι για την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν για να πείσει τον Νεϊμάρ να τον ακολουθήσει στην Πόλη του Φωτός.

Στις τελευταίες δηλώσεις του είπε πως δεν μπορεί να επηρεάσει τον Νεϊμάρ, αλλά του πέταξε το γάντι λέγοντας πως τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται από άνδρες.