Ο κύβος ερρίφθη. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί «η μεταγραφή του αιώνα» των 222 εκατ. ευρώ και ο Νεϊμάρ θα φορά πλέον τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σ’ αυτό συγκλίνουν όλες οι τελευταίες πληροφορίες από την Πόλη του Φωτός και τους κόλπους της Μπαρτσελόνα που ρίχνει λευκή πετσέτα στην προσπάθειά της να κρατήσει τον παίκτη.

Πηγές του ESPN στην Παρί ανέφεραν πως ο γαλλικός σύλλογος είναι τόσο σίγουρος για την απόκτηση του Νεϊμάρ, ώστε έχει ξεκίνησε τη φάση της αναζήτησης του τρόπου που θα παρουσιάσει τον παίκτη στον Τύπο και τους φιλάθλους. Οι επιλογές που εξετάζονται είναι η παρουσίασή του σε δημόσιο χώρο στο Παρίσι ή στο Παρκ ντε Πρενς. Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια πηγή, η Παρί έχει έρθει ήδη σε επαφή με την αστυνομία του Παρισιού για την αποφυγή επεισοδίων στην περίπτωση παρουσίασης του παίκτη σε δημόσιο χώρο.

Το 2013, όταν η Παρί κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο ύστερα από 19 χρόνια, οι οπαδοί της συμμετείχαν σε πολύ σοβαρά επεισόδια στο Τροκαντερό. Εναν χρόνο νωρίτερα, ωστόσο, δεν είχε σημειωθεί το παραμικρό στην παρουσίαση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ενώπιον του συμβόλου της γαλλικής πρωτεύουσας, του Πύργου του Αϊφελ.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ο παίκτης να παρουσιαστεί από τους καταριανούς ιδιοκτήτες της Παρί στην Ντόχα και να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στις εγκαταστάσεις Aspetar αντί στο Παρίσι.

Ο Νεϊμάρ φέρεται να ενημέρωσε τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα την Πέμπτη πως αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί. Το Σάββατο, ωστόσο, συμμετείχε –προφανώς για τελευταία φορά –στον πρώτο φιλικό αγώνα με τη Ρεάλ από το 1991, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Μαϊάμι. Ο Βραζιλιάνος δεν πέτυχε γκολ, αλλά είχε δύο ασίστ στη νίκη των Μπλαουγκράνα με 3-2.

Στο τέλος του ματς ο αρχηγός της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, πήρε τη φανέλα του και αργότερα εξέφρασε την επιθυμία του να ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Νεϊμάρ με την Μπαρτσελόνα. «Ενα πρόβλημα λιγότερο για μας» είπε χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκάλεσε η πρωτοβουλία του Νεϊμάρ να επισκεφτεί τα αποδυτήρια της Ρεάλ. Παρέμεινε εκεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε κρατώντας δύο φανέλες των Μερένχες. Η Μπαρτσελόνα απειλεί πως θα προσφύγει στην UEFA –μαζί με την ισπανική λίγκα –καταγγέλλοντας την Παρί για παραβίαση του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι.

Ο γαλλικός σύλλογος αναζητά τρόπους ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια που βάζουν οι κανόνες της UEFA και πιθανόν να προτείνει στον Βραζιλιάνο πενταετές αντί για εξαετές συμβόλαιο.

Η αμοιβή του Νεϊμάρ όμως δεν πρόκειται να αλλάξει. Εχει συμφωνηθεί στα 30 εκατ. ευρώ «καθαρά» ετησίως, ένα γενναιόδωρο μπόνους, ενώ ο πατέρας του, που εκτελεί και χρέη μάνατζερ, θα εισπράξει περίπου 27 εκατ. ευρώ από την… Μπαρτσελόνα αν η μεταγραφή ανακοινωθεί μετά την 31η Ιουλίου! Αυτό αναφέρει το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Βραζιλιάνος με τους Μπλαουγκράνα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Σάντεϊ Τάιμς».