Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα των παικτών της Εθνικής Πόλο για την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η είσοδος στην τετράδα σε μια ακόμα διοργάνωση δείχνει ότι η ομάδα συγκαταλέγεται στην ελίτ του παγκόσμιου πόλο, όμως οι διεθνείς παραδέχονται ότι αυτό δεν είναι αρκετό.

«Οταν μπαίνεις στην τετράδα, θέλεις πάντα κάτι παραπάνω» παραδέχεται ο Αλέξανδρος Γούνας. «Με εξαίρεση τη Σερβία, πιστεύω ότι οι διαφορές μας από την Κροατία και την Ουγγαρία δεν είναι μεγάλες. Τι είναι αυτό που χρειάζεται για την υπέρβαση; Μπορεί να είναι η εμπειρία, ίσως και η καλύτερη διαχείριση μέσα στον αγώνα. Είμαστε νέα ομάδα, έχουμε μέλλον μπροστά μας και ας μην ξεχνάμε πως τίποτα δεν γίνεται σε μια νύχτα. Μια ομάδα χρειάζεται χρόνο για να φτάσει την κορυφή και παράδειγμα είναι η Ουγγαρία». Ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Φουντούλης αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (23 γκολ) και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη επτάδα. Ο ίδιος όμως αφήνει στην άκρη τις ατομικές διακρίσεις: «Νιώθω απογοητευμένος από τον τρόπο που μπήκαμε στο παιχνίδι στον μικρό τελικό με τη Σερβία. Νομίζω ότι δεν σεβαστήκαμε την προσπάθεια που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Οταν χάνουμε 3-0 στα πρώτα δύο λεπτά, πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή και στενοχώρια. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία, κανένα παράπονο» είπε ο Φουντούλης αναφερόμενος στην ήττα από τη Σερβία (11-8) στον μικρό τελικό.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχτηκε για δεύτερη φορά η Κροατία (πρώτη το 2007 στη Μελβούρνη), νικώντας 8-6 την Ουγγαρία, με κορυφαίο τον αρχηγό Σάντρο Σούκνο (3 γκολ).

Εν τω μεταξύ, ο Κριστιάν Γκολομέεβ τερμάτισε έβδομος στον τελικό των 50 μ. ελεύθερο με 21.73. Ευχαριστημένος από τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του: «Εχω βάλει τον πήχη ψηλά. Με βασανίζει η ιδέα μιας διάκρισης σε μεγάλη διοργάνωση. Θα συνεχίσω τη σκληρή προπόνηση ώστε να καταφέρω να ανέβω στο βάθρο».

Ο Απόστολος Χρήστου πέτυχε ατομικό ρεκόρ (24.88) στο 50άρι ύπτιο (ημιτελικά), όμως έχασε την πρόκριση στον τελικό για τέσσερα εκατοστά.