Ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής μοτοσικλετών Ducati από τον σημερινό της κάτοχο, τον όμιλο Volkswagen, έχει εκδηλώσει η οικογένεια Benetton, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι ενδιαφερόμενοι για την Ducati θα μπορέσουν να εξετάσουν μετά το καλοκαίρι τα οικονομικά μεγέθη της ιταλικής εταιρείας για να προχωρήσει η διαδικασία. Με βάση το ενδιαφέρον που υπάρχει σήμερα, η αξία της Ducati υπολογίζεται από 1,3 έως 1,5 δισ. ευρώ.

Στους ενδιαφερομένους βρίσκονται ακόμη δύο εταιρείες κατασκευής μοτοσικλετών από την Ινδία, η Eicher Motors και η Bajaj Auto. Επίσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες (private equity) CVC Capital Partners και Advent, ανέφεραν ακόμη οι ίδιες πηγές. Ιταλικές εφημερίδες έγραψαν ότι εκτός από την εταιρεία-επενδυτικό όχημα της οικογένειας, την Edizione Holding, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επιπλέον η αμερικανική εταιρεία κατασκευής οχημάτων Polaris Industries, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της Ducati, η επενδυτική εταιρεία Investindustrial και οι επενδυτικές εταιρείες PAI από τη Γαλλία και Bain Capital.

Η Volkswagen εξετάζει να προχωρήσει σε πώληση στοιχείων ενεργητικού στο πλαίσιο της προσπάθειας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να αφήσει πίσω της την εμπλοκή της στο σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων αλλά και να ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά οχημάτων που κινούνται με ηλεκτρισμό. Το νέο σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας έχει την ονομασία Στρατηγική 2025. Προς το παρόν πάντως δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι η VW θα προχωρήσει τελικά στην πώληση της Ducati καθώς τη σχετική απόφαση πρέπει να πάρει πρώτα κατά πλειοψηφία το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Τυπικά η Ducati ελέγχεται από τη θυγατρική του ομίλου VW, την Audi. Το εποπτικό συμβούλιο της VW θα πρέπει να εγκρίνει μια τέτοια κίνηση. Οι οικογένειες Porsche και Piech ελέγχουν το 52% των δικαιωμάτων ψήφου της VW και κατέχουν τέσσερις θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο του ομίλου. Οι οικογένειες αυτές φέρονται να μην έχουν πάρει ακόμη απόφαση για την πώληση της Ducati, σύμφωνα με το Reuters.