Μέρα μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ανενόχλητοι, περίπου 15 κουκουλοφόρoι εξαπέλυσαν για πολλοστή φορά καταδρομική επίθεση έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων προσέγγισε με άνεση, λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, την αστυνομική δύναμη η οποία φρουρεί το σπίτι του υπουργού και επιτέθηκε με πέτρες ξύλα και μολότοφ. Από την επίθεση λαμπάδιασε ένα τζιπ της Αστυνομίας. Οταν ολοκληρώθηκε η «επιχείρηση», οι δράστες διέφυγαν με την ίδια ευκολία χωρίς να τους εμποδίσει κανείς.

Ενας από τους πλέον «προσφιλείς» στόχους των αντιεξουσιαστών, με ρεκόρ πλέον επιθέσεων, έχει γίνει το σπίτι του υπουργού Επικρατείας στα Εξάρχεια. Αυτή είναι η όγδοη φορά από τον Νοέμβριο του 2015 που ομάδες αντιεξουσιαστών επιλέγουν να χτυπήσουν το σπίτι του υπουργού, το οποίο βρίσκεται στη «ζώνη επιρροής» τους. Από τις επιθέσεις έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και έχουν υποστεί ζημιές οχήματα και παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα παραμένει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη .

Για εμμονή σκοτεινών κύκλων στο πρόσωπο του Αλέκου Φλαμπουράρη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή ο ΣΥΡΙΖΑ και προχωρεί σε χαρακτηρισμούς όπως «αδίστακτοι άνθρωποι» του υποκόσμου. Καταλήγοντας δε τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση πρόκειται να φοβηθούν από τέτοια μαφιόζικα χτυπήματα».

Με βολές κατά της κυβέρνησης και του «κατ’ ευφημισμόν υπουργού Προστασίας», όπως τον χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται γενικότερα στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια. Τους καλεί «να βάλουν τέλος σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση» αφού καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα επίθεση στο σπίτι του υπουργού.