Αποφασισμένη να μην κάνει… διακοπές από τη σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η ΝΔ: χθες εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στους κυβερνώντες με αφορμή τα καινούργια στοιχεία από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τη Βενεζουέλα, επισημαίνοντας πως είναι επιβεβλημένη η Εξεταστική «για τη σκοτεινή περίοδο» του πρώτου εξαμήνου του 2015. Μάλιστα, το γαλάζιο στρατόπεδο ζητά επιτακτικά από τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό.

Ενδεικτική της σκληρής αντιπολιτευτικής γραμμής που επιθυμεί να διατηρήσει το στρατηγείο της Πειραιώς είναι η ανακοίνωση, σε πολύ υψηλούς τόνους, που εξέδωσε χθες στον απόηχο του δημοσιεύματος των «ΝΕΩΝ» για τα SMS που είχε ανταλλάξει ο Γιάνης Βαρουάκης με τον Αλέξη Τσίπρα τον Μάιο του 2015. Η αξιωματική αντιπολίτευση, εκτοξεύοντας πυρά στην κυβέρνηση, κάνει λόγο για δικαίωση και τονίζει πως τα επτά SMS των Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 «αποτελούντην πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια». Καλεί δε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει «μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιάτου και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε». Ακόμη, η Πειραιώς σχολιάζει με δηκτικό τρόπο πως ο Τσίπρας θα πρέπει να γνωρίζει «ότι αντί για το “τάιμ άουτ” που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Ελληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού».

Η ΝΔ επανέρχεται μάλιστα και στο αίτημά της για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015, σημειώνοντας πως οι νέες αποκαλύψεις την καθιστούν επιβεβλημένη.

Για τη Βενεζουέλα. Ακριβώς την ίδια πρακτική ακολούθησε η αξιωματική αντιπολίτευση και για το δημοσίευμα που αφορούσε τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Βενεζουέλας. Επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό σημειώνοντας πως είναι πολλαπλά εκτεθειμένος για τα μυστικά ταξίδια του Παππά στη Βενεζουέλα παρέα με τον ειδικό τωνοφσόρκαι τωνPanamaPapersΑρτέμη Αρτεμίου. Η ΝΔ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι ακόμη πιο σοβαρά. «Οι κ. Τσίπρας και Παππάς τον Ιούλιο του 2013, δηλαδή ένα μήνα πριν από το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου, βρέθηκαν στη Μόσχα και συζήτησαν την πιθανότητα παροχής βοήθειας από τη Βενεζουέλα στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Για την παιδεία. Στο μεταξύ, επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι να κλιμακώσουν την επίθεσή τους στην κυβέρνηση και εντός του Κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόκειται να μιλήσει αύριο στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση, προκειμένου να στηλιτεύσει την προσπάθεια «οπισθοδρόμησης της παιδείας» στη δεκαετία του ’80 αλλά και να παρουσιάσει τις εναλλακτικές γαλάζιες προτάσεις.