Πυρά δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης τόσο για το νέο επεισόδιο του «Βαρουφάκης γκέιτ» όσο και για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα.

Το ΠΑΣΟΚ

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως αποφεύγει να δώσει απαντήσεις, παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις. «Τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα – Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα. Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά; Θα μας ενημερώσει αν πήγε στη Μόσχα και περίμενε επί διήμερο σε ξενοδοχείο τον Μαδούρο, για να ζητήσει υλική υποστήριξη για το Grexit;» σχολιάζει με καυστικό τρόπο. Και συμπληρώνει πως ό,τι και να κάνει ο Πρωθυπουργός, «στο τέλος η αλήθεια για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του θα αποκαλυφθεί. Και θα είναι ντάλα μεσημέρι».

Το Ποτάμι

Οι αποκαλύψεις για τις «τυχοδιωκτικές επιλογές του κ. Τσίπρα» δεν έχουν τέλος επισημαίνει από την πλευρά του Το Ποτάμι.«Τη στιγμή που εμφανιζόταν ως σφοδρός πολέμιος του κ. Σόιμπλε και τον κατήγγελλε ότι θέλει τη χώρα εκτός ευρωζώνης, συζητούσε με θετικό τρόπο το σχέδιό του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αναζητώντας εναλλακτικές στη Βενεζουέλα του Μαδούρο» υπογραμμίζει, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες «για εκείνη την καταστροφική περίοδο». Χαρακτηριστικό είναι το tweet του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θοδωράκη. «Τα 7 SMS Γιάνη – Αλέξη που αποκαλύπτονται, επιβεβαιώνουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γυρόφερναν τη δραχμή. Απλώς την τελευταία στιγμή φοβήθηκαν το Γουδί».

Η ΔΗΜΑΡ

Επίθεση εξαπέλυσε στον κυβερνητικό συνασπισμό και η ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας των Πρωθυπουργό πως είναι ο μόνος πλέον, «που δεν αποδέχεται την Εξεταστική Επιτροπή για το 2015». Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι ζητάει σταθερά Εξεταστική Επιτροπή από την ένταξη της χώρας στο ευρώ έως και την κρίσιμη περίοδο του 2015.