Πόλο

Αρκετά χαμόγελα έσκασαν με την τέταρτη θέση που πήρε η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Ακούστηκαν σχόλια για συνεχή παρουσία της ομάδας στις υψηλές θέσεις και δη στην τετράδα, κοντά στα μεγαθήρια του αθλήματος. Είναι όμως έτσι ή θέλουμε να τα βλέπουμε όλα από την καλή τους πλευρά;

Η σκληρή πραγματικότητα είναι μία και μόνη: οι Ανδρες θα μπορούσαν να πάνε ακόμη ψηλότερα. Διαθέτουμε μια από τις καλύτερες γενιές αθλητών και στα μεγάλα ραντεβού αδυνατούμε να φτάσουμε σε έναν τελικό, να διεκδικήσουμε την κορυφή, ενώ ακόμη και στη μάχη για την τρίτη και την τέταρτη θέση χάνουμε μέσα από τα χέρια μας το μετάλλιο. Στον ημιτελικό με τους Ούγγρους μείναμε για πολλά λεπτά χωρίς γκολ και στον μικρό τελικό η απογοητευμένη Σερβία μάς νίκησε με άνεση. Τις πταίει; Τόσο ο Ολυμπιακός (που αποτελεί τη βάση της εθνικής ομάδας εδώ και χρόνια) όσο και η Εθνική χρειάζονται αυτό το κλικ για να πανηγυρίσουν μια αληθινά σπουδαία διάκριση. Το γιατί δεν το κατορθώνουν, αν θέλουν ψυχολογική ή άλλη ώθηση, ας το βρουν οι αρμόδιοι. Οχι όμως και να μιλάμε αιωνίως για επιτυχία όταν μπαίνουμε στην τετράδα μιας διοργάνωσης, με τους Ισπανούς και τους Ιταλούς να ακολουθούν πτωτική πορεία. Κάποτε είναι ανάγκη να συναντήσουμε την υπέρβαση.

Αλμέιδα

Μια απουσία από την προπόνηση του Σαββάτου πυροδότησε το σενάριο πως επίκειται να βγει το διαζύγιό του με την ΑΕΚ. Ωστόσο, πρέπει να δούμε τα δεδομένα για να διαμορφώσουμε σαφή άποψη. Ο πορτογάλος κυνηγός έχει συμβόλαιο 500.000 ευρώ και μάλλον δεν σκοπεύει να το κλωτσήσει. Η ΑΕΚ που καίγεται να το σπάσει, δυσκολεύεται να βρει άκρη. Ο Αλμέιδα προσπαθεί να ξαναγίνει fit, αλλά αμφιβάλλουμε κατά πόσον τον υπολογίζει ο Χιμένεθ. Αρκεί όμως αυτό για να φύγει από τα Σπάτα ο πάλαι ποτέ πολύ επικίνδυνος επιθετικός;

Μικρή γεύση Ελλάδας

Το αγγλικό ποδόσφαιρο σε όλες τις εκφάνσεις – κατηγορίες του έχει αμέτρητες ομάδες. Τώρα αποκτά και μια ελληνική. Πρόκειται για τον Αγιο Παντελεήμονα, που συμπεριελήφθη στην Α’ κατηγορία του πρωταθλήματος της κομητείας του Middlesex. Εχει το ενδιαφέρον του το γεγονός, με την έννοια πως δημιουργήθηκε από το μηδέν εδώ και δύο χρόνια μια ομάδα από επιστήμονες της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονα του Βορειοδυτικού Λονδίνου.

Διάδοχος

Ενα σπουδαίο ταλέντο στην κολύμβηση ξεπήδησε στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης. Ο Κάλεμπ Ντρέσελ, αυτό το αμερικανικό «κρις κραφτ» της πισίνας, έκλεισε τη διοργάνωση με επτά χρυσά μετάλλια. Λέτε να έχουμε να κάνουμε με τον νέο Μάικλ Φελπς; Ετσι τον παρουσιάζουν στις ΗΠΑ και μάλιστα ο ηλικίας 21 ετών κολυμβητής πήρε τόσα χρυσά όσα και ο Φελπς το 2007 στη Μελβούρνη!