Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που μαίνονταν έως αργά το βράδυ της Τρίτης σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Ανάβυσσο, τις Σπέτσες και το Σωληνάρι Μεσσηνίας ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στηνΦραγκαβίλα Αμαλιάδας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στοΑδάμιο Αργολίδας, ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Στις Σπέτσες, η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων και των διάσπαρτων εστιών.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστίασαν στο να μην πλησιάσουν οι φλόγες σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα με 43 άτομα, 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 2 σκαπτικά μηχανήματα, 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Το μέλημα των δυνάμεων πυρόσβεσης, στη διάρκεια της νύχτας, είναι ή διατήρηση του ελέγχου στα ενεργά μέτωπα και η αποτροπή εξάπλωσής τους.

Την Τρίτη το μεσημέρι ξέσπασε και η φωτιά στην Ανάβυσσο Αττικής, στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας, κοντά στο μέτωπο που έκαιγε στα Καλύβια.

Η πυροσβεστική κατάφερε, παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν, να την περιορίσει και να μην υπάρχει έτσι κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή. Στη διάρκεια της ημέρας συμμετείχαν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Στο σημείο παραμένουν για τη νύχτα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 βυτιοφόρα, ενώ αποχώρησε το πεζοπόρο τμήμα.

Για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς στα Καλύβια.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στη διάρκεια της ημέρας σε δασική έκταση στη περιοχή Σωληνάρι, στην Πύλο Μεσσηνίας.

Το πύρινο μέτωπο βρισκόταν σε δύσβατο σημείο και στην περιοχή επιχειρούσαν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης, από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ».

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε επίσης την Τρίτη, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φραγκαβίλα Αμαλιάδας.

Στη μάχη για την κατάσβεσή της ρίχτηκαν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, καθώς και όχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης που κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και να την ελέγξουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Αδάμιο Αργολίδας, αν και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Εδώ, επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.