Ο Κυριάκος ούτως ή άλλως το ‘χει με τα αθλητικά. Είναι ενημερωμένος, παρακολουθεί και παλαιότερα ήταν μέλος της ομάδας μπάσκετ της Βουλής. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα επιθυμεί να είναι κοντά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο του ανοίγματος της ΝΔ σε ολόκληρη την κοινωνία. Κάπως έτσι, χθες επέλεξε να βγει στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport FΜ και στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω», την ώρα που φιλοξενούνταν στον σταθμό η εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών. Με τη ραδιοφωνική του έκπληξη ήθελε να συγχαρεί την Εθνική που είχε κατακτήσει πριν από μερικά εικοσιτετράωρα το χρυσό μετάλλιο στους Deaflympics.

Στην παρέμβασή του σημείωσε πως είχε την ευκαιρία να τις δει προτού φύγουν για τους αγώνες. «Θέλω να ξέρετε πόσο υπερήφανους μας κάνατε όλους και πόσο δύναμη πήρα κι εγώ από τη συνάντησή μας. Είστε πραγματικά ένα παράδειγμα προς μίμηση. Αποδεικνύετε ότι τίποτα δεν είναι εμπόδιο για εσάς. Μας κάνατε πάρα πάρα πολύ υπερήφανους» τόνισε συγχαίροντας τις πρωταθλήτριες.

Ο Κυριάκος στάθηκε μάλιστα και στην ανάγκη υποστήριξης των κοριτσιών με αναπηρία. «Οπως χρειάζονται και όλα τα άτομα με αναπηρία τα οποία ασχολούνται με τον αθλητισμό και φέρνουν διακρίσεις». Σημειώνεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους παγκόσμιους πρωταθλητές στίβου ΑμεΑ. Τους συνεχάρη για τις προσπάθειες που αναπτύσσουν καθημερινά και τις επιτυχίες που είχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ, που διεξήχθη από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου, στο Λονδίνο. Η ελληνική αποστολή κατέκτησε 2 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια και κατέλαβε την 22η θέση μεταξύ των 93 χωρών που πήραν μέρος στους αγώνες. Μάλιστα, χθες οι αθλητές της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2017 είχαν την τιμητική τους. Βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για μία εντυπωσιακή επίδοση και επισήμανε: «Εσείς δίνετε το παράδειγμα προς κάθε κατεύθυνση. Και αυτό σηματοδοτεί αυτή η συνάντησή μας στο Προεδρικό Μέγαρο».