Νέες παραλίες και σε περισσότερα σημεία της χώρας είναι πλέον διαθέσιμες μέσω του έξυπνου κινητού τηλεφώνου ή του τάμπλετ στους έλληνες ταξιδιώτες-τουρίστες.

Η ελληνική εφαρμογή Plazz, που φέτος συμπληρώνει τρία χρόνια παρουσίας στις οργανωμένες ελληνικές παραλίες, αριθμεί πλέον πάνω από 20.000 χρήστες.

Ηδη στην εφαρμογή έχουν ενταχθεί περισσότερες από 3.000 ξαπλώστρες-ομπρέλες σε 65 σημεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ εντός του 2017 τα σημεία αναμένεται να  ξεπεράσουν τα 100.

Με την εφαρμογή Plazz οι λουόμενοι μπορούν από το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο ή το τάμπλετ τους να επιλέξουν την παραλία που τους ενδιαφέρει, να ορίσουν την ημέρα και την ώρα που θα την επισκεφθούν, την ακριβή θέση της ξαπλώστρας στην παραλία, αλλά και να την προπληρώσουν μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής τους κάρτας!

Πώς λειτουργεί

Ο ενδιαφερόμενος απλά επιλέγει στην οθόνη του υπολογιστή, του κινητού ή του τάμπλετ του μια από τις προτεινόμενες παραλίες, τσεκάρει τη διαθεσιμότητα σε ξαπλώστρες και εισάγει την ημέρα και την ώρα που επιθυμεί να την επισκεφθεί, προχωρώντας στην online κράτηση. Τα υπόλοιπα (πληρωμή και απόδειξη πληρωμής) λειτουργούν ακριβώς όπως και στις εφαρμογές με τις οποίες κάνει κάποιος κράτηση εισιτηρίων για αεροπλάνα, πλοία ή κινηματογράφους. 

Ωστόσο, όπως όλες οι διαδικτυακές συναλλαγές, έτσι και η εφαρμογή Plazz έχει τους δικούς της όρους – κατ’ ορισμένους μειονεκτήματα. Συγκεκριμένα:

n Η κράτηση δεν ισχύει για όλη την ημέρα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η ξαπλώστρα δεν περιμένει τον λουόμενο δυο και τρεις ώρες μετά τη δηλωμένη ώρα άφιξής του στην παραλία. Η κράτηση έχει ισχύ έως 45 λεπτά μετά την ώρα που έχει δηλωθεί. 

n Σε περίπτωση κακοκαιρίας, ο ενδιαφερόμενος δεν έχει δικαίωμα ακύρωσης της κράτησης και επιστροφής των χρημάτων του ή συμψηφισμού τους.

n Ωστόσο, ο λουόμενος μπορεί να ακυρώσει την κράτησή του μέχρι και 48 ώρες πριν από τη δηλωμένη ώρα άφιξής του στην παραλία.