Στις 13 Νοεμβρίου 2009, στη διάρκεια της Ημέρας Ντόμινο στην Ολλανδία, είχαν στηθεί 4.800.000 ντόμινο, εκ των οποίων έπεσαν 4.491.843, που αποτέλεσε ρεκόρ.

Τις τελευταίες ώρες ετοιμάζεται ένα άλλο ντόμινο στον χώρο του ποδοσφαίρου με εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα ενεργοποιηθεί άμεσα άμα τη ανακοινώσει της μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το πρώτο κομμάτι του πιο ακριβού ντόμινο στο ποδόσφαιρο βρίσκεται από χθες στη Σαγκάη για να συμμετάσχει σε event των χορηγών του.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Γαλλία και το Κατάρ ανέφεραν πως ο Νεϊμάρ θα ταξιδέψει στη συνέχεια στην Ντόχα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στην κλινική του Aspetar, πιθανόν απόψε, και αύριο θα ανακοινωθεί επίσημα από την Παρί.

Ο γαλλικός σύλλογος θέλει να μείνει ιστορική η παρουσίαση του Νεϊμάρ στους φιλάθλους και ετοιμάζει μεγάλη φιέστα σε ανοιχτό χώρο στο Παρίσι.

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι λεπτομέρειες της οικονομικής συμφωνίας και ο τρόπος που θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή με την Μπαρτσελόνα, χωρίς να κινδυνεύσει η Παρί να πέσει στα δίχτυα του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι.

Εκπρόσωπος της UEFA έχει ήδη καταστήσει σαφές πως η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα ελέγξει κάθε λεπτομέρεια της συναλλαγής, αφού, όπως διαδίδεται, ένα από τα σχέδια των Καταριανών προβλέπει να δοθούν τα χρήματα στον παίκτη έναντι χορηγίας για να εξαγοράσει την ελευθερία του.

Τα πιο πιθανά σενάρια, ωστόσο, είναι είτε να «σπάσει» σε δόσεις η Παρί το ποσό των 222 εκατ. ευρώ με τη σύμφωνη γνώμη της Μπάρτσα είτε να προσφέρει στα ανταλλάγματα και έναν παίκτη με υψηλή αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, όπως είναι ο Ανχελ ντι Μαρία, ο Βεράτι ή ο Ραμπιό.

Το μόνο βέβαιο στην περίπτωση που ο Νεϊμάρ καταλήξει τελικά στην Παρί είναι η εμφάνιση του φαινομένου του ντόμινο που θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις σε πολλούς συλλόγους.

Ενας απ’ αυτούς είναι η Λίβερπουλ. Ο Κουτίνιο θεωρείται ο εκλεκτός της Μπάρτσα για να αντικαταστήσει τον φίλο και συμπατριώτη του Νεϊμάρ στο αριστερό άκρο της επίθεσής της. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής επιθυμεί διακαώς να ντυθεί στα χρώματα των Μπλαουγκράνα και το έχει καταστήσει σαφές και στον προπονητή του στους Κόκκινους Γιούργκεν Κλοπ –θα πάω ό,τι κι αν γίνει, φέρεται να του είπε. Η απάντηση που πήρε ήταν ένα μεγαλοπρεπές «Nein». Την ίδια απάντηση έδωσε ο γερμανός προπονητής και στους δημοσιογράφους όταν του έθεσαν σχετικό ερώτημα.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ωστόσο, το «Nein» προκαλεί περισσότερα προβλήματα αντί να λύνει. Ενας δυσαρεστημένος ποδοσφαιριστής που παραμένει σε μια ομάδα χωρίς τη θέλησή του δεν πρόκειται να αποδώσει τα αναμενόμενα, προκαλώντας διττό πρόβλημα για τον σύλλογο: αγωνιστικό και οικονομικό.

Η ΑΓΟΡΑ. Στη λίστα των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα βρίσκονται πέντε ακόμα ονόματα:

Ο Αργεντινός Πάουλο Ντιμπάλα, τον οποίο θέλει στα εξαπτέρυγά του ο συμπατριώτης του Λιονέλ Μέσι. Η Γιούβε ωστόσο στέλνει αρνητικά μηνύματα.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Ντόρτμουντ… Πρόκειται για μεγάλο στοίχημα, για τα 100 εκατ. ευρώ που θέλουν οι Βεστφαλοί.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν. Το πρόβλημα δεν είναι ο παίκτης αλλά η Ατλέτικο και η απαγόρευση των μεταγραφών που της έχει επιβληθεί από την UEFA μέχρι τον Δεκέμβριο. Αν φύγει ο Γάλλος, η Ατλέτικο δεν θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ. Δύσκολο και παράτολμο εγχείρημα. Ο νεαρός θέλει να συνεργαστεί με τον Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ, η οποία έχει κάνει και την πρώτη κίνηση προσφέροντας 180 εκατ. ευρώ. Χρήματα που δεν πρόκειται να προσφέρει η Μπάρτσα.

Και τέλος ο Βέλγος Εντέν Αζάρ. Μπορεί να καλύψει εύκολα το κενό του Νεϊμάρ, αλλά το ζήτημα για τους Καταλανούς είναι οι προθέσεις του ίδιου του παίκτη.