Εντάξει, γελάν κι οι πέτρες με αυτό που συνέβη χθες εξαιτίας του ΥΨΗΠΤΕ. Κυκλοφόρησε ότι μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ στη νέα του σύνθεση θα είναι ο Χάρρυ Κλυνν. Οπως καταλαβαίνετε, μεμιάς έγινε viral στο Ιντερνετ, το ανέβασαν και το αναπαρήγαγαν στο άψε σβήσε πάση φύσεως σάιτ και όλοι έδειχναν ικανοποιημένοι. Ωσπου λίγη ώρα αργότερα «έσκασε» η ειδοποίηση, «σόρι παιδιά, κάναμε λάθος». Την πλήρωσαν οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού ρεπορτάζ και, όπως μαθαίνω, αρκετοί από εκείνους που ανάρτησαν την «είδηση» τα άκουσαν από τους προϊσταμένους τους.

Ομως εγώ που καμιά φορά σκέφτομαι ανάποδα αναρωτιέμαι: μήπως τελικά είχαν αποφασίσει εκεί στο υπουργείο να τοποθετήσουν τον Χάρρυ Κλυνν στην ΕΡΤ, αλλά να υπήρξαν αντιδράσεις και να πήραν πίσω την απόφαση;

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Χάρη σε αυτό το χάπενινγκ, μου ήρθε στο μυαλό η ατάκα «Εκτακτος είδησις. Στην υγειά μας!» με την οποία ξεκινούσε κάποτε ο Χάρρυ Κλυνν ένα από τα σκετσάκια του όπου υποδυόταν τον παρουσιαστή ειδήσεων της πάλαι ποτέ ΕΡΤ2, διακωμωδώντας τα κακώς κείμενα της ελληνικής καθημερινότητας. Και να που έκτακτη είδηση έγινε χθες ο ίδιος, καθώς αρχικώς εμφανίστηκε από την κυβέρνηση να διορίζεται σε μία από τις πέντε θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Μα τέτοια χαρά στην Αλέξανδρου Πάντου για τον ηθοποιό που το τελευταίο διάστημα καταχωρίστηκε στους «συμπαθούντες» τον ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας λίβελους κατά της αντιπολίτευσης και εκτοξεύοντας πάσης φύσεως χαρακτηρισμούς για «τοκογλύφους – όρνια» και άλλα συμπαθητικά της αγανακτισμένης ρητορείας; Μέχρι και η «Αυγή» την πάτησε από τους αδέξιους κυβερνητικούς χειρισμούς, σπεύδοντας να αναρτήσει την «είδηση».

Εμαθα πάντως ότι ο Νίκος Παππάς είχε κάνει σχετική πρόταση στον Κλυνν, αλλά αυτός δεν την αποδέχθηκε.