Μεταγραφική έκπληξη επιφύλασσε ο Παναθηναϊκός καθώς την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Μπρόντμπι για την απόκτηση του φινλανδού σέντερ φορ Τεέμου Πούκι και με την Ουντινέζε για τον δανεισμό του βραζιλιάνου αριστερού μπακ Γκάμπριελ Σίλβα, εν τέλει προέκυψε δεξιός μπακ χαφ. Ο λόγος για τον 25χρονο Σουηδό Ματίας Γιόχανσον, ο οποίος έμεινε ελεύθερος έπειτα από παρουσία πέντε ετών στην ολλανδική Αλκμάαρ. Οι Πράσινοι συμφώνησαν μαζί του για τριετές συμβόλαιο και σήμερα αναμένεται στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Για τον Φινλανδό Πούκι, συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στον Παναθηναϊκό για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Μολονότι ο απεσταλμένος του Τριφυλλιού στην Κοπεγχάγη επέστρεψε στην Αθήνα δίχως να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση της Μπρόντμπι για την παραχώρηση του 27χρονου διεθνούς σέντερ φορ, όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές γεφύρωσαν σε μεγάλο βαθμό το χάσμα που τις χώριζε. Ο δανέζικος σύλλογος απέρριψε την αρχική πρόταση ύψους 600.000 ευρώ των Πρασίνων, οι οποίοι όμως φέρονται διατεθειμένοι να ξεπεράσουν το ένα εκατ. ευρώ προκειμένου να φέρουν τον Πούκι ως αντικαταστάτη του Μάρκους Μπεργκ. Το ευχάριστο για το Τριφύλλι είναι πως ο σκανδιναβός άσος έχει διαμηνύσει στη διοίκηση της Μπρόντμπι ότι επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Και με δεδομένο ότι το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι (τουτέστιν από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα έχει δικαίωμα υπογραφής σε όποια ομάδα επιθυμεί), ο δανέζικος σύλλογος δεν θέλει να χάσει τον πολυτιμότερο παίκτη του άνευ οικονομικού ανταλλάγματος. Μάλιστα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκτιμούν ότι στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει κλείσει η συμφωνία με τους Δανούς.

Ο ΠΑΟ θα αντιμετωπίσει αύριο την Γκαμπάλα για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ δίχως τον Γιώργο Κουτρουμπή, ο οποίος δεν είναι απόλυτα έτοιμος (υποβλήθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας) και αποκλείστηκε από την αποστολή που θα ταξιδέψει στο Μπακού.