Κρίσιμες ρεβάνς

Δεν χωρά αμφιβολία πως ενδέχεται να αποβούν καθοριστικές οι (αποψινές) αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Θα αναρωτηθεί κάποιος το γιατί, καθόσον οι μεν πρωταθλητές είναι κοντά στην πρόκριση, η δε Ενωση αρκετά μακριά. Ολα κρίνονται από την εικόνα και το τελικό αποτέλεσμα. Στον Πειραιά, λοιπόν, έχουν έτοιμο το μεταγραφικό πλάνο σε περίπτωση επιτυχίας και δεν αποκλείεται τέλη Αυγούστου να έχουμε την έλευση ενός ακόμη ηχηρού ονόματος στο ρόστερ. Γιατί τα έσοδα θα είναι αρκετά, η δίψα του κόσμου μεγάλη και η απόσβεση σίγουρη. Οσο για την ΑΕΚ, το πρώτο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ γέννησε προβληματισμό, κυοφορούνται αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ όλα μοιάζουν ανοιχτά σχετικά με τις κινήσεις που θα γίνουν από ‘δώ και στο εξής. Διότι κάποιες σκέψες άλλαξαν, ορισμένοι στόχοι τέθηκαν εκ νέου, οι νυν περνούν ξανά από ακτίνες. Ιδού, συνεπώς, γιατί οι διοικητικοί αναμένουν πώς και πώς τα ραντεβού των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συμβιβασμός

Την ύστατη ώρα βρέθηκε η λύση ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον γκολκίπερ Πασχαλάκη. Εγιναν συζητήσεις προτού η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ο άσος παραιτήθηκε από κάποιες απαιτήσεις και έτσι συμφωνήθηκε να πάρει την ελευθέρας του. Η ιστορία διδάσκει ότι όταν ένας παίκτης κάνει προσφυγή, έχει (σχεδόν) έτοιμη την επόμενη ομάδα. Θα αποδειχθεί αυτό και με τον Πασχαλάκη; Γιατί στα ενδότερα ορισμένων ισχυρών ακούγεται το όνομά του.

Περιπέτεια

Μαύρο φεγγάρι για τον Ατρότημο: η επιτροπή αδειοδότησης συνεδρίασε και έκανε γνωστό πως ανακαλεί την άδεια που είχε χορηγήσει στην ΠΑΕ για συμμετοχή της στο επικείμενο πρωτάθλημα. Η απόφαση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της διαμάχης με τον Σωκράτη Φυτανίδη που κατέθεσε προσφυγή και πλην των χρημάτων που αξιώνει, ζήτησε να ανακληθεί και, η άδεια. Ο λόγος της ανάκλησης έχει να κάνει με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που είχαν οι δυο πλευρές και δεν γνωστοποιήθηκε στην ΕΠΟ. Ο Ατρόμητος κάνει λόγο για «εσφαλμένη και άδικη απόφαση» και επίσης για «εκβιαστικές και αθέμιτες πρακτικές». Φυσικά θα κάνει έφεση, ενώ δεν ανησυχεί, σύμφωνα με όσα λένε οι παράγοντές του. Πάντως, η διαμάχη με τον συγκεκριμένο παίκτη φανερώνει ότι ακόμη και μια σχέση στοργής μπορεί να καταλήξει στα μαχαίρια.

Συνάντηση στην Ισπανία

Καθυστερημένο, έχει όμως το ενδιαφέρον του. Πριν από λίγο καιρό δεν ήταν που ο Βιγιάρ, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, οδηγήθηκε στη φυλακή με κατηγορίες βαριές για διαφθορά; Ε, την ίδια εποχή βρέθηκε στην Ιβηρική και ο Περικλής Βασιλάκης. Μάλιστα, ο έλληνας καθηγητής διαιτησίας γνώριζε τα ντεσού και τη θητεία του Βιγιάρ, καθόσον ο ισπανός αξιωματούχος ήταν υπεύθυνος για τους ρέφερι στη FIFA! Εκείνο το διάστημα, λοιπόν, οι τηλεοράσεις έπαιζαν κυρίως το θέμα αυτό –επρόκειτο για σκάνδαλο μεγατόνων. Δεν του έκανε εντύπωση του Βασιλάκη η εξέλιξη. Γιατί αρκετοί πίστευαν πως κάποιον λάκκο είχε η φάβα, ουδείς έπεσε από τα σύννεφα.

Πανιώνιος

Αγαπησιάρικη ομάδα. Η Νέα Σμύρνη κινείται στους ρυθμούς του. Ο κόσμος δεν είναι πολύς, αλλά πονά το σύνολο που παλεύει να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το βίντεο που δημιούργησε η ΠΑΕ ενόψει της αυριανής ρεβάνς με τη Μακάμπι, δεν μπορεί, σίγουρα συγκινεί τους πάντες. Γιατί επιβεβαιώνει αυτό που είναι ο Πανιώνιος: μια αληθινή οικογένεια.