Υστερα από 17 χρόνια βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Λουίς Φίγκο στη Βαρκελώνη. Δεν είναι άλλος βέβαια από τον «προδότη» Νεϊμάρ, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζεται ως εχθρός από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα λόγω των μεθοδεύσεών του για να πάρει μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Καμπ Νου εμφανίστηκαν οι πρώτες αφίσες με το πρόσωπο του Βραζιλιάνου, το λογότυπο του δολαρίου και μηνύματα όπως «Καταζητείται: Προδότης» και «Μισθοφόροι έξω από την Μπάρτσα, μόνο παίκτες που αγαπούν τη φανέλα».

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που έφυγε κάτω από παρόμοιες συνθήκες, ενεργοποιώντας την υψηλή ρήτρα του συμβολαίου του, ήταν ο Πορτογάλος Λουίς Φίγκο, ο οποίος το 2000 πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτε επισήμως στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου, οι Καταλανοί ζουν και αναπνέουν για τη στιγμή που θα έρθει στο Καμπ Νου ο Νεϊμάρ ως αντίπαλος με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Το διαζύγιο του αρχηγού της Σελεσάο με την Μπάρτσα δεν θα είναι συναινετικό. Τις τελευταίες ώρες οι Καταλανοί έχουν λάβει θέσεις στα χαρακώματα και υπόσχονται να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Νεϊμάρ, τον πατέρα του οποίου θεωρούν υπεύθυνο για την απόφασή του να μετακομίσει στο Παρίσι, αλλά και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Μπάρτσα αρνήθηκε να καταβάλει τα 26 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του Νεϊμάρ του πρεσβυτέρου, που εκτελεί και χρέη μάνατζερ του γιου του, όπως προέβλεπε το τελευταίο συμβόλαιο που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο πλευρών των Ιανουάριο, ως μπόνους «αφοσίωσης» του παίκτη.

Τα χρήματα κατατέθηκαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο και ανάλογα με τις εξελίξεις η Μπάρτσα θα ανάψει το πράσινο φως να καταβληθεί ένα μέρος του ποσού, αφού προηγουμένως συμβουλευτεί νομικούς.

Ταυτόχρονα οι Καταλανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν μέτωπο με τις άλλες ισχυρές ομάδες της Ευρώπης (G14) κατά της Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία θεωρούν δυνάμει αντίπαλο των συμφερόντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τα σχέδια της Παρί που ήθελαν τον Νεϊμάρ να υπογράφει συμβόλαιο εντός των προσεχών ωρών αναβάλλονται, πιθανότατα για τη Δευτέρα.

Ωστόσο, οι πρώτες γραμμές της ανακοίνωσης απόκτησής του γράφτηκαν χθες στο twitter από το BeIn Sports, διευθύνων σύμβουλος του οποίου είναι ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ αλ Κελαϊφί: «Ο Νεϊμάρ αποφάσισε να φύγει από την Μπαρτσελόνα» έγραψε το αθλητικό δίκτυο ενημέρωσης. Προηγουμένως βέβαια ο Αλ Κελαϊφί είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως η Παρί σέβεται τα συμβόλαια των παικτών με τις ομάδες τους.