Ο Τραμπ παρενέβη προσωπικά ώστε να εμποδίσει συμβούλους του Λευκού Οίκου να εκδώσουν ανακοίνωση, στην οποία θα παρέθεταν πλήρως τα γεγονότα και όσα διαδραματίστηκαν κατά τη συνάντηση του Τραμπ τζούνιορ με τη ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας.

Νέα στοιχεία που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Washington Post» αποκαλύπτουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος όχι απλώς γνώριζε για τη συνάντηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ με τη ρωσίδα δικηγόρο, αλλά και ότι ο ίδιος προσωπικά υπαγόρευσε την παραπλανητική –όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια –ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε στο όνομα του γιου του και υποβάθμιζε τη σημασία της συνάντησης.

Ο Τραμπ στη δήλωση που ο ίδιος εμπνεύστηκε και υπαγόρευσε, ενώ βρισκόταν στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο του G20 στο Αμβούργο, ανέφερε πως ο Τραμπ τζούνιορ και η ρωσίδα δικηγόρος στη συνάντησή τους τον Ιούνιο του 2016 συζήτησαν κυρίως για την υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία. Αυτό όμως διαψεύσθηκε 24 ώρες αργότερα, όταν βγήκαν νέα στοιχεία στη δημοσιότητα και ο μεγάλος γιος του προέδρου παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με τη ρωσίδα δικηγόρο επειδή ήλπιζε ότι θα του έδινε επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον.

Νομικοί μπελάδες

Η «Washington Post» αναφέρει πως τώρα κάποιοι από τους συμβούλους του Τραμπ φοβούνται ότι η νέα αποκάλυψη μπορεί να βάλει σε νομικούς μπελάδες τον ίδιο τον αμερικανό πρόεδρο καθώς και τον κύκλο του.