Τα τελευταία που συμβαίνουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μού θυμίζουν τη θρυλική ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου «δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα… είμαστε» στην ηθογραφική κωμωδία «Ο ατσίδας». Μετά το προχθεσινό κάζο Χάρρυ Κλυνν –που μπήκε και βγήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ εν ριπή οφθαλμού –αποφασίστηκε στα σβέλτα πέμπτο μέλος του ΔΣ να είναι ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής, με αρμοδιότητα στα Μουσικά Σύνολα της εταιρείας. Μαζί με εκείνον επισημοποιήθηκε και ο ορισμός του Γιώργου Θαλασσινού στο ΔΣ (ενώ αναμένεται η ανάδειξή του ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου).

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Τσακνής ήταν αποφασισμένος να τα βροντήξει και να φύγει διότι τον τελευταίο καιρό αυτά που βιώνει σίγουρα του έχουν φέρει στη μνήμη τους στίχους «Ερημος έρημο περνώ / κι αυτά που συναντάω / με κάνουν μάνα ν’ απορώ / ποιος είμαι και πού πάω» από το «Ώς εδώ» (σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου). Στον Αλέξη Τσίπρα δεν τραγούδησε κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, αλλά το μήνυμα ήταν του τύπου «ώς εδώ». Η επιλογή Κωστόπουλου ως νέου διευθύνοντος συμβούλου –που μυρίζει «δάκτυλος» της ΠΟΣΠΕΡΤ και του χαλκέντερου προέδρου της Καλφαγιάννη –τον έκανε να νιώσει σαν τους Γαλάτες του Αστερίξ όταν τους πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι τελικά απέσπασε τη διαβεβαίωση από τον Πρωθυπουργό πως η κατάσταση θα ρυθμιστεί. Οχι από τον ίδιο προφανώς, αλλά από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, αφού ήταν κι εκείνος στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Απ’ όσα οσμίζομαι, θα έχουμε κι άλλα επεισόδια στην ΕΡΤιάδα. Το νερό στο καζάνι μόλις άρχισε να κοχλάζει.
Κλείνουν τραπέζι στον Παράδεισο

Πρώτο τραπέζι πίστα στον Παράδεισο τον βλέπω τον Γκίκα Χαρδούβελη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν ξεμπέρδεψε ακόμη με τα νομικά τραβήγματα, αφού η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά της ομόφωνης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε για τη μη υποβολή πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012. Ετσι, θα πρέπει να κριθεί εκ νέου από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Ο Χαρδούβελης, αφού εξέφρασε την απορία του για το αν ποτέ στο παρελθόν ο Αρειος Πάγος έχει ασχοληθεί με υπόθεση πλημμεληματικού χαρακτήρα, σχολίασε δηκτικά ότι «είναι πιο εύκολο να πάει κανείς στον Παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ». Εδώ που τα λέμε, δεν έχει άδικο. Τουλάχιστον, ας παρηγορηθεί με την ιδέα ότι δεν θα είναι (ο) μόνος εκεί ψηλά. Θα έχει παρέα και την πρώην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, που τραβά μια από τα ίδια.