Απορριπτική ήταν η απόφαση που εξέδωσε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) με την οποία ζητούσε τα μέλη της (ιδιοκτήτες τηλεοπικών σταθμών) να μην υποβάλλουν δηλώσεις πόθεν έσχες.

Συγκεκριμένα, η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητούσε να ανασταλούν (σ.σ. εκκρεμεί και αίτηση ακύρωσης) η νομοθεσία και η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και η σιωπηρή απόρριψη της αίτησής της προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (πόθεν έσχες) για το καθεστώς δηλώσεων πόθεν έσχες. Αναλυτικότερα, η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η υποχρέωση υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, αλλά και να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις.

Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι η ζημιά που επικαλείται η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν αφορά τα μέλη της αλλά τρίτα πρόσωπα, όπως είναι μέτοχοι, εταίροι κ.λπ., ενώ τα επιχειρήματα περί κινδύνου βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, περιορισμού της πολυφωνίας κ.λπ. κρίθηκαν «όλως αόριστα, μελλοντικά και αβέβαια».