Μόνο με αυτοχειρία ο Ολυμπιακός δεν θα καταφέρει να προκριθεί στους φετινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ερυθρόλευκοι θα είναι ξανά πρώτοι στο γκρουπ των ισχυρών στην αυριανή κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και υποψήφιοι αντίπαλοί τους θα είναι οι Μάριμπορ (Σλοβενία), Αστανά (Καζακστάν), Γκαραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν), Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) και Σλάβια Πράγας (Τσεχία).

Μαζί με τον Ολυμπιακό στο γκρουπ των ισχυρών θα βρεθούν η Σέλτικ (Σκωτία), η Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), η Κοπεγχάγη (Δανία) και ο ΑΠΟΕΛ (Κύπρος).

Ο πρωταθλητής Κύπρου εξασφάλισε την πρόκρισή του νικώντας στην παράταση 4-0 τη ρουμανική Βιτορούλ. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα ισοφάρισε το σκορ της πρώτης αναμέτρησης (1-0), ενώ στο έξτρα μισάωρο ήταν καταιγιστικός σημειώνοντας τρία γκολ. Στον πάγκο του κάθησε για πρώτη φορά ο Γιώργος Δώνης.

Στον όμιλο με τις μη πρωταθλήτριες έγινε σφαγή μεταξύ των ισχυρών. Από τις πέντε, μόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να προκριθεί, ενώ αποκλείστηκαν οι Ντιναμό Κιέβου, Αγιαξ, Βικτόρια Πλζεν και Μπριζ που θα είναι μεταξύ των υποψήφιων αντιπάλων της «αδύναμης» ΑΕΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

– Υστερα από επεισοδιακό αγώνα με πολλές διακοπές η ΑΕΛ Λεμεσού γνώρισε εντός έδρας ήττα 2-1 από την Αούστρια Βιέννης και αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ. Εκπληξη θεωρείται και ο αποκλεισμός της Σιόν από τη λιθουανική Σουντούβα από την οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1.