Πράσινη αντεπίθεση

Και ξαφνικά, αχνοφαίνεται φως στο βασίλειο της Λεωφόρου. Γιατί την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός ελπίζει σε πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ εις βάρος της Γκαμπάλα, είναι σε πλήρη εξέλιξη η ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Ο προσεκτικός παρατηρητής διαπιστώνει ότι μόνο λίγα δεν είναι όσα γίνονται. Προσέξτε: χθες αφίχθη στην Αθήνα ο ηλικίας 25 ετών σουηδός δεξιός μπακ Ματίας Γιόχανσον, που θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Παράλληλα, ο ΠΑΟ περιμένει την απάντηση της Ουντινέζε για τον δανεισμό του βραζιλιάνου αριστερού μπακ Γκάμπριελ Σίλβα, ενώ δικαίως αισιοδοξεί, διότι τα μηνύματα θεωρούνται θετικά, για τον φινλανδό σέντερ φορ Τέεμου Πούκι. Τον έχουν τσεκάρει οι αρμόδιοι και τον θεωρούν αντι-Μπεργκ λύση και μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής δεν ταξίδεψε στην Κροατία με την αποστολή της Μπρόντμπι για την κρίσιμη αναμέτρηση του δανέζικου συλλόγου απέναντι στη Χάιντουκ. Ναι μεν η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για μυϊκό τραυματισμό, υπάρχουν ενδείξεις όμως ότι το εν λόγω… πρόβλημα σχετίζεται με το ενδιαφέρον και το φλερτ του Παναθηναϊκού. Λέγεται, επιπλέον, ότι ο Πούκι ασκεί πίεση προς την Μπρόντμπι προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση του Τριφυλλιού.

Ο στόχος

Αν όλα κυλήσουν όπως τα σχεδιάζουν Ουζουνίδης και συνεργάτες του, τότε θα διαμορφωθεί εντελώς διαφορετικό κλίμα. Δεν είναι μυστικό πως η επάνδρωση του ρόστερ έτρεξε με γοργούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα, όταν τα ανέλαβαν όλα ο κόουτς και οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά του. Προφανώς γιατί γνωρίζουν άριστα τα «θέλω» του προπονητή –και εδώ αξίζει να κάνουμε μια επισήμανση. Σύμφωνα με όσα βλέπουμε, ο Μαρίνος επιδιώκει να δυναμώσει τα λεγόμενα «φτερά», να αποκτήσει δηλαδή δύναμη στα άκρα ο Παναθηναϊκός. Εχοντας σε τοπ φόρμα τον Χουλτ και ασφαλώς ποντάροντας αρκετά στους νεοαποκτηθέντες που έχουν το εξής χαρακτηριστικό: μπορούν να παίξουν τόσο πίσω όσο και στη γραμμή των μέσων, προσθέτοντας ποιότητα και λύσεις. Τουλάχιστον από την καραβιά των (άγνωστων) ξένων που κουβάλησε το περασμένο καλοκαίρι ο Στραματσόνι, όλοι αυτοί φαντάζουν καλύτεροι.

Αποβολή

Θέμα μείζον δημιουργήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάντμπολ Γυναικών U-17. Η ομάδα μας αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τον αγώνα κόντρα στην ΠΓΔΜ επειδή οι Σκοπιανές φορούσαν μπλουζάκια με την ονομασία Macedonia και χθες, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε την αποβολή της από τη διοργάνωση. Παράλληλα, έπεσε και χρηματική καμπάνα 25.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας είχε αποστείλει υπόμνημα στην Πειθαρχική Επιτροπή, ζητώντας το εντελώς αντίθετο: να κατακυρωθεί το παιχνίδι με σκορ 10-0 υπέρ της ελληνικής ομάδας, με την αιτιολογία ότι η ΠΓΔΜ παραβίασε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και το διεθνές δίκαιο.

Φώτσης

Τα γήπεδα της Α’ ΕΣΚΑ θα φιλοξενούν του χρόνου έναν παίκτη με πολλά γαλόνια στο μπάσκετ. Ναι, ο τέως φόργουορντ του Παναθηναϊκού αποφάσισε να σταματήσει τον πρωταθλητισμό και θα δίνει μάχες για όσο το λέει η καρδιά του με τη φανέλα του Ηλυσιακού. Την ομάδα που τον ανέδειξε και συνδέθηκε επίσης με τον πατέρα του στο παρελθόν. Συγκινητική η ανακοίνωση του ηλικίας 36 ετών παίκτη που έκανε απολογισμό καριέρας και παράλληλα ευχαρίστησε την οικογένεια Γιαννακόπουλου.