Εκατόν ογδόντα λεπτά από την επιστροφή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέχει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που, αν και ισοφαρίστηκε προς το φινάλε (2-2), δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση επί της Παρτίζαν (με συνολικό σκορ 5-3) μπαίνοντας στα πλέι οφ. Εκεί βέβαια –μαθαίνοντας πρώτα αύριο τον αντίπαλό του στην κλήρωση –θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός έχοντας ως οδηγό το χθεσινό παιχνίδι με τους Σέρβους καθώς ανάλογα λάθη στον προθάλαμο των ομίλων (όπου οι αντίπαλοι είναι ακόμα πιο δύσκολοι) στοιχίζουν ακριβά.

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο και θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο καλοί στον επόμενο γύρο. Πολλοί περίμεναν να νικήσουμε με 2-3 γκολ διαφορά, αλλά δεν είναι έτσι απλό και είχα προειδοποιήσει τους παίκτες μου» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μπέσνικ Χάσι, που σίγουρα προβληματίστηκε από κάποια αβίαστα λάθη των παικτών του (έκανε έντονες παρατηρήσεις σε όλο το παιχνίδι, τις περισσότερες σε Φορτούνη και Φιγκέιρας) που αποτελούν καμπανάκι για τα πλέι οφ.

Τα δύο σοβαρά λάθη των τερματοφυλάκων διαμόρφωσαν και το 1-1 του πρώτου 45λέπτου με τον Καρσελά να ανοίγει το σκορ με απ’ ευθείας φάουλ (21′) και τον Κλιάιτς να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και τον Σουμά να ισοφαρίζει (33′) ύστερα από ασταθή απόκρουση του Καπίνο σε σουτ του Γιάνκοβιτς.

Ο έλληνας πορτιέρο πάντως στο 15′ με μεγάλη απόκρουση, με το αντίθετο χέρι, είχε σώσει γκολ των Σέρβων σε κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς.

Μπορεί ο μπαλαντέρ των Σέρβων, ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο, να μην έπαιξε χθες (παίρνει μεταγραφή) αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον δικό του… Βραζιλιάνο, τον νεαρό Λεονάρντο Κούτρη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός για μια ακόμα φορά και μάλιστα στο 51′ στην πιο όμορφη φάση της βραδιάς, αφού συνδυάστηκε άψογα με τον Μάριν, έβγαλε τρομερή σέντρα (α λα Γεωργάτος), συστημένη στο κεφάλι τού –κακού χθες στο πρώτο ημίχρονο ιδιαίτερα –Φορτούνη για το 2-1.

Σε μια ίδια φάση με δημιουργό τον Φορτούνη και εκτελεστή τον Βούκοβιτς λίγο αργότερα ο Κλιάιτς έκανε μεγάλη απόκρουση. Ετσι, αφού δεν έγινε εκεί το 3-1, οι Σέρβοι ισοφάρισαν με άψογη συνεργασία Γιάνκοβιτς – Τζούρτζεβιτς και έναν κεραυνό του τελευταίου στο 84′ (2-2).

Οι διακυμάνσεις στην απόδοση της ελληνικής ομάδας ήταν απόλυτα δικαιολογημένες καθώς ήταν μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι της και είχε και αρκετά θέματα τραυματισμών. Ωστόσο απομένουν δύο μόλις εβδομάδες για να εμφανιστεί καλύτερος στα πλέι οφ όπου μπορεί να βρει και πάλι την Μπερ Σεβά αλλά όχι τον ΑΠΟΕΛ, που ανέβηκε στους ισχυρούς μετά τον αποκλεισμό της Σάλτσμπουργκ.

«Ελπίζουμε στην πρόκριση στους ομίλους, εκεί όπου ανήκει ουσιαστικά ο Ολυμπιακός» αποφάνθηκε το πρόσωπο των ημερών, ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (72′ Ζντίελαρ), Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε, Μαρίν (87′ Σιώπης), Καρσελά, Φορτούνης (69′ Σεμπά), Μπεν.

Παρτίζαν (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Οστοϊτς, Μίλετιτς, Γέφτοβιτς (79′ Κόσοβιτς), Εβέρτον, Γιάνκοβιτς, Σουμά (65′ Πάντιτς), Ταουαμπά, Τζούρτζεβιτς.