Επειδή το έχουν σύστημα, ως φαίνεται, στην κυβέρνηση να κλείνουν τα αφτιά τους και να μην απαντούν –ή μάλλον να απαντούν χωρίς απαντήσεις –σε ό,τι δεν τους συμφέρει ή τους «ξεβολεύει», επανέρχομαι στην πρόσφατη αποκάλυψη για τις διόπτρες νυκτός και την απευθείας ανάθεση με υψηλές τιμές από το ΥΕΘΑ στην εταιρεία ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ.

Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» έφτασε χθες και στη Βουλή, με τη Φώφη Γεννηματά να ζητά από την κυβέρνηση εξηγήσεις (που δεν δόθηκαν). Η Γεννηματά, που έχει περάσει από το υπουργείο Αμυνας ως αναπληρώτρια υπουργός και ξέρει εκ των έσω τις διαδικασίες, ήταν σαφής και ζήτησε διερεύνηση της υπόθεσης για να μην «μπλέξουν τα ΕΑΣ στα ολισθηρά και επικίνδυνα πεδία των σκανδάλων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάπου εδώ να υπενθυμίσω ότι ερώτηση για το θέμα έχει απευθύνει προς τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα (ήδη) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος. Οσο είδατε εσείς την απάντηση άλλο τόσο την είδα και εγώ.

Επιλεκτικές ευαισθησίες

Ποιος να το ‘λεγε ότι ο Πάνος Καμμένος, που τόσο μεγάλη ευαισθησία έχει δείξει στο παρελθόν με τα μισθολογικά των ενστόλων απειλώντας θεούς και δαίμονες και ΔΝΤ μαζί, θα υπέγραφε απόφαση για την περικοπή επιδομάτων τους και μάλιστα με τρόπο επιλεκτικό. Προφανώς και την υπέγραψε όμως γιατί περισσότεροι από 200 μόνιμοι αξιωματικοίκαι υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφασή του που αφορά στην περικοπή τριών ειδικών επιδομάτων στους στρατιωτικούς. Οπως υποστηρίζουν, με την επίμαχη απόφαση τα επιδόματα τα λαμβάνουν μόνο όσοι υπηρετούν στη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών και στο Κέντρο Ναυτικής Αποδοχής. Οι υπόλοιποι, γιοκ. Το επιχείρημά τους, επομένως, είναι ότι δημιουργούνται αξιωματικοί δύο ταχυτήτων, γεγονός που αντιβαίνει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.