Οι ελλείψεις, τα συσσωρευμένα προβλήματα στη δασοπυρόσβεση αναδεικνύονται όλο και περισσότερο και η φετινή αντιπυρική περίοδος εξελίσσεται σε μια από τις πλέον επικίνδυνες χρονιές για το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου μετρά ήδη πληγές σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στις επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης. Εχει ήδη σημαδευτεί με απώλειες, όπως το τραγικό δυστύχημα στο Ζευγολατιό Κορινθίας που στοίχισε τη ζωή ενός 33χρονου πυροσβέστη και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δυο πυροσβεστών όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν με τρακτέρ δύσβατο σημείο.

Χθες το μεσημέρι άλλοι τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς η οποία ξέσπασε στο Λαγονήσι.

Τα δύο πυροσβεστικά οχήματα στα οποία επέβαιναν, στην προσπάθεια να προσεγγίσουν σπίτια του οικισμού Φοινικιά που κινδύνευσαν, κυκλώθηκαν από τις φλόγες και λαμπάδιασαν. Την τελευταία στιγμή, αν και τραυματισμένοι, οι τρεις πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρυνθούν και απεφεύχθη η τραγωδία. Οι τραυματίες με εγκαύματα και έντονα αναπνευστικά προβλήματα από τους πυκνούς καπνούς μεταφέρθηκαν στο 251 ΓΝΑ .

Από τη φωτιά, την τρίτη που έπληξε μέσα σε λίγες ημέρες την περιοχή Αναβύσσου – Λαγονησίου, προκλήθηκαν καταστροφές σε τρία σπίτια και δύο ΙΧ αυτοκίνητα.