Αντίστροφη μέτρηση

Βγήκαν ειδήσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Λίγκας. Με την επισήμανση πως αποφάσεις είχαν ληφθεί και προ μηνών, ωστόσο δεν επικυρώθηκαν και μάλλον παραπέμπτονται στις ελληνικές καλένδες! Το έχουν αυτό οι έλληνες παράγοντες. Κάνουν ντόρο όταν σκέφτονται τομές και ρηξικέλευθα πράγματα, στην πορεία όμως τα αναιρούν. Τι συνάγεται λοιπόν; Το πρωτάθλημα –με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να εξηγούμαστε –θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου. Το σύστημα διεξαγωγής δεν διαφέρει κατά πολύ, προβλέπεται να υποβιβαστούν δύο ομάδες και αυτό σημαίνει ότι στο φινάλε θα έχουμε πάλι κουβέντες για μειώσεις και τα σχετικά. Οσον αφορά τα play offs που τόσο απασχόλησαν τους πάντες μεσούσης της σεζόν, επί του παρόντος θα λάβουν μέρος από τον δεύτερο μέχρι τον πέμπτο. Ξεχάστε αυτά με τη συμμετοχή του πρώτου. Εκτός αν αλλάξει κάτι στην πορεία, αλλά τούτη την ώρα το πλάνο λέει ελάχιστες αλλαγές. Και προσεχώς εικάζεται ότι θα βρεθεί λύση για το πώς θα έχουμε τηλεοπτικές μεταδόσεις, ενώ στο παιχνίδι έχει μπει και η κρατική τηλεόραση, που όμως δεν δίνει αρκετά χρήματα και συνεπώς οι ΠΑΕ ζητούν περισσότερα. Λες και ζουν στα σύννεφα, αρνούνται να αντιληφθούν ότι χωρίς κεντρική διαχείριση οι μικροί θα λάβουν ψίχουλα.

Διαφορά

Τι είχε το ’15 ο Παναθηναϊκός όταν αποκλείστηκε από την Γκαμπάλα; Τον Αναστασίου στον πάγκο. Ποιος καθοδηγούσε χθες τους ποδοσφαιριστές; Ο Ουζουνίδης. Ορισμένα πράγματα δεν είναι επιστήμη. Εξηγούνται απλά, πολύ απλά για όσους θέλουν να δουν ξεκάθαρα την πραγματικότητα.

Ταλέντο

Είναι γεμάτο το Τριφύλλι αυτή τη σεζόν. Με πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Ισως όχι τόσο ποιοτικές, σίγουρα όμως αξιόλογες. Διαθέτει ποδοσφαιριστές με ικανότητα να ξεχωρίσουν και να δώσουν αυτό που αναμένει ο προπονητής. Αν μάλιστα βγουν οι Λουτσιάνο και Καμπέσας, τότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει και γοητευτικός στο παιχνίδι του. Χθες στο Μπακού έφτιαξε πλήθος ευκαιριών και το γεγονός δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση. Το αντίθετο, θα λέγαμε…

Σκέψεις

Στην ΑΕΚ δεν είναι κρυφό πως άρχισαν τις δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το πόσο είναι επαρκές το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Δεν ενόχλησε τόσο ο αποκλεισμός από την ΤΣΣΚΑ, που όντως ήταν ανώτερη και σαφώς πιο έτοιμη. Αυτό που πόνεσε ήταν ο τρόπος, με την έννοια ότι η ΑΕΚ αποκλείστηκε σχεδόν χωρίς αντίσταση, βγήκε νοκάουτ από τρία κόρνερ και γενικά έδειξε να στερείται παικτών με προσωπικότητα. Ηδη ορισμένοι αντιλαμβάνονται ότι ο Μάνταλος απέχει από το να χαρακτηριστεί μέσος πρώτης κλάσης, ενώ και στην επίθεση οι λύσεις δεν πείθουν στον απόλυτο βαθμό.

Μακ

Γρήγορος, διεισδυτικός, απρόβλεπτος.Ο σλοβάκος εξτρέμ έχει το πακέτο που ζητεί ο ΠΑΟΚ και παράλληλα ξεσηκώνει την εξέδρα γιατί έχει δεθεί με τον κόσμο. Με τη διαφορά ότι δεν μπορεί μόνος του να οδηγήσει την ομάδα στην υπέρβαση.