Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να προκριθεί στον τελικό του επι κοντώ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο.

Με ένα μόλις άλμα, στα 4.60μ, ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής. Η Στεφανίδη έχει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 4.85μ και φυσικά είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Ο αποκλεισμός της Τζεν Σουρ από τον τελικό, ήταν η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Η Αμερικανίδα δεν ξεπέρασε τα 4,55μ., ύψος που μπήκε στον αγώνα και δεν κατατάχθηκε. Εκτός τελικού έμεινε και η Αντζέλικα Σιντόροβα, που απέτυχε στο αρχικό ύψος (4,50 μ.).

Οι 12 που προκρίθηκαν στον τελικό

Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,60 μ.

Ρίζιχ (Γερμανία) 4,55 μ.

Μορις (ΗΠΑ) 4,55 μ.

Πεινάντο (Βενεζουέλα )4,55 μ.

Νιούμαν (Καναδάς) 4,55 μ.

Σίλβα (Κούβα) 4,55 μ.

Μπούχλερ (Ελβετία) 4,55 μ.

Μπένγκτστόν (Σουηδία) 4,55 μ.

Μούλινα (Ανεξάρτητη) 4,55 μ.

Νέβελ (Καναδάς) 4,50 μ.

Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,50 μ.

ΜακΚάρτνει (Αυστραλία) 4,50 μ.

***Ο Μίλτος Τεντόγλου έζησε την μεγάλη εμπειρία της συμμετοχής σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.Ο έφηβος πρωταθλητής Ευρώπης είχε καλύτερη προσπάθεια στα 7,79 μ. στο δεύτερο άλμα του και δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Ο Τεντόγλου θα έχει σίγουρα την ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή του σε τελικό ανάλογης διοργάνωσης στο μέλλον, αφού έχει δείξει πως είναι ένας αθλητής με μπόλικο ταλέντο.

Το επίπεδο του προκριματικού ήταν πολύ υψηλό, αφού οχτώ αθλητές έπιασαν το όριο των 8,05 μ. με καλύτερο όλων τον Τσέχο Ράντεκ Γιούσκα, που στο τρίτο του άλμα σημείωσε 8,24 μέτρα.