Το Λονδίνο ανοίγει σήμερα τις πύλες του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, υποδεχόμενο μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η πρωταθλήτριά μας, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας μας για ένα μετάλλιο (γιατί όχι και χρυσό;) σε αυτή τη διοργάνωση, αρχίζει απόψε (21.45) την προσπάθειά της θέλοντας να περάσει λογικά μόλις με ένα άλμα, το χαμηλό (για την ίδια, καθώς από αυτό το ύψος αρχίζει συνήθως και τις προσπάθειές της στους τελικούς) όριο των 4,60 μέτρων, προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τον κυριακάτικο τελικό.

Ντεμπούτο πάντως για την ελληνική αποστολή θα κάνει λίγο νωρίτερα ο Μίλτος Τεντόγλου στον προκριματικό του μήκους, επιχειρώντας να πιάσει το όριο των 8,05 μ. που θα τον οδηγήσει επίσης στον τελικό που διεξάγεται αύριο.

Από αύριο μπαίνουν και άλλοι Ελληνες στη μάχη, με τη Βούλα Παπαχρήστου να διεκδικεί είσοδο στον τελικό του τριπλού (14,20 μ. το όριο).

Τέλος, την Κυριακή έχουμε τον Μαραθώνιο των γυναικών με διπλή συμμετοχή (Ρεμπούλη και Πριβιλέτζιο) και προκριματικούς σε επί κοντώ ανδρών (Καραλής), 400 μ. γυναικών (Ειρήνη Βασιλείου) και 110 μ. με εμπόδια (Δουβαλίδης).

Η είδηση βέβαια είναι ότι, αρχής γενομένης από απόψε που διεξάγονται οι πρώτες σειρές, έχουμε το φινάλε της καριέρας του μεγάλου Γιουσέιν Μπολτ, τον οποίο θα δούμε για τελευταία φορά απόψε και λογικά αύριο βράδυ στον τελευταίο του τελικό (100 μέτρα)!