Μια ιστορία από την καθημερινότητα του Μουσείου Βικτωρίας και Αλβέρτου στο Λονδίνο υπενθυμίζει με τον τρόπο της τη χειροπιαστή επίδραση που έχει για τη ζωή επισκεπτών και υπευθύνων η περίφημη «σύγκρουση» δημόσιου και ιδιωτικού. Στο επίκεντρό της μια επισκέπτρια που υπέγραψε ως vaguechera ένα επικριτικό σχόλιο στο twitter: «Εδωσα για ένα δευτερόλεπτο το στήθος μου στο παιδί για να θηλάσω και μου είπαν να το καλύψω στην αυλή του Μουσείου. Είμαι τόσο μπερδεμένη». Σε νεότερη ανάρτησή της, μάλιστα, δήλωνε πως πρώτη φορά της τυχαίνει κάτι αντίστοιχο τα τελευταία τριάμισι χρόνια, διάστημα κατά το οποίο θήλαζε σε ανάλογες περιστάσεις. Από τον ίδιο λογαριασμό καταλαβαίνει κανείς ότι η γυναίκα στήριξε ένθερμα την Παγκόσμια Εβδομάδα Δημόσιου Θηλασμού (1-7 Αυγούστου) αναρτώντας συνεχώς λεπτομέρειες εκθεμάτων –αρχαιοελληνικού ή χριστιανικού ενδιαφέροντος –με εστίαση στο γυναικείο στήθος.

Η στήριξη που είχε από άλλους χρήστες των social media ήταν δεδομένη, ειδικά από τη στιγμή που ο δημόσιος θηλασμός έχει πάρει διαστάσεις ακτιβιστικής έκφρασης. Η ίδια η επισκέπτρια επανήλθε με νέες αναρτήσεις με διάθεση να αποσυνδέσει το γεγονός με τη γενική εικόνα του Μουσείου: «Και να φανταστεί κανείς ότι πέρασα μια υπέροχη ημέρα στο Μουσείο ανακαλύπτοντας απεικονίσεις του στήθους μέσα στους αιώνες…». Το αποτέλεσμα πάντως ήταν ότι ο διευθυντής του Μουσείου Τρίστραμ Χαντ ζήτησε συγγνώμη από τη γυναίκα με δική του ανάρτηση στο twitter: «Συγγνώμη. Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη: οι γυναίκες μπορούν να θηλάζουν όπου επιθυμούν, όπου νιώθουν άνετα και σίγουρα δεν πρέπει να ενοχλούνται».

Η χθεσινή ημέρα ήταν φορτισμένη έτσι κι αλλιώς για τους υπευθύνους του Μουσείου, οι οποίοι αποχαιρέτησαν τον τέως διευθυντή του Μάρτιν Ροθ, που έφυγε από τη ζωή στο Βερολίνο σε ηλικία 62 ετών. Ο Ροθ ήταν ο πρώτος Γερμανός που ανέλαβε ποτέ τα ηνία βρετανικού μουσείου και αποχώρησε το 2016, έχοντας πρώτα κατακτήσει τη διάκριση για το «Μουσείο της Χρονιάς».