Από Σεπτέμβρη μαθαίνω θα μπορούμε να πληρώνουμε τους φόρους μας απευθείας με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στο Taxisnet. Είναι μια ευγενική προσφορά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του Γιώργου Πιτσιλή.

Ούτε επίσκεψη στην τράπεζα, η οποία κοστίζει πλέον 1,5 – 2 ευρώ σε προμήθεια, ούτε μέσω phonebanking ούτε web-banking ούτε τίποτα. Θα μπαίνεις στοTaxisnet και μετά το εγκεφαλικό –διότι στο μεταξύ θα έχει βεβαιωθεί και ο ΕΝΦΙΑ, να μην ξεχνιόμαστε –θα μπορείς να βάζεις τον αριθμό της κάρτας και να πληρώνεις. Αν έχεις υπόλοιπο στην κάρτα και τον λογαριασμό. Αν δεν έχεις, έχει ο Θεός…

Για δόσεις με την κάρτα, οι όποιες σκέψεις υπήρχαν στο υπουργείο Οικονομικών δεν προχώρησαν. Ηλεκτρονικά, μέσω Taxisnet θα πληρώνουμε την τρέχουσα δόση ή στο τσακίρ κέφι, εφάπαξ (λέμε τώρα…) την οφειλή. Αν θέλετε περαιτέρω δόσεις και διευκολύνσεις, στην τράπεζα. Εναλλακτικά για να μη σταθείτε στην ουρά της ΔΟΥ για ευκολίες πληρωμής, θα πρέπει να αφήσετε το χρέος να γίνει ληξιπρόθεσμο για να το σπάσετε σε 12 μήνες μέσω της πάγιας ρύθμισης, ηλεκτρονικά. Θυμίζω ότι από Σεπτέμβρη θα αρχίσουν να τρέχουν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ, μηνιαίες και πέντε τον αριθμό, ενώ (αν το ξεχάσετε κάποιος με κατασχετήριο, θα σας το θυμίσει) πρέπει να πληρωθεί και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Είναι αυτοί οι φόροι που θα μειώνονταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά –ω του θαύματος –άγνωστο πώς, τους ανάγκασαν οι δανειστές και αυξήθηκαν.

Βούτσης κατά Παύλου Κοζάνης

Να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κατά της Βουλής και των 300 μελών της ή έστω να τις διαψεύσει καλεί ευθέως τον μητροπολίτη Κοζάνης Παύλο ο Νίκος Βούτσης. Σύμφωνα με τοπικά ρεπορτάζ, ο Παύλος αποκάλεσε τη Βουλή «βόθρο» και τους βουλευτές «κόπρο του Αυγεία».

«Ηλπιζα ότι θα υπήρχε διάψευση ή έστω ανασκευή επί των δηλώσεων που φαίνεται ότι έγιναν. Σε κάθε περίπτωση, δηλώσεις που πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη αντίληψη, δεν μπορούν να τυγχάνουν ασυλίας και να μην αποδοκιμάζονται από τους αρμόδιους πολιτειακούς και βέβαια θρησκευτικούς παράγοντες» τονίζει στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής.