Τι κι αν έβαλε ποιότητα κάτω από τα γκολπόστ με την απόκτηση του Ρέι ο ΠΑΟΚ; Ο αργεντινός τερματοφύλακας ασφαλώς και φανερώνει τα προσόντα του σε αυτά τα πρώτα ματς που καλείται να αγωνιστεί. Ωστόσο στην Τούμπα κλείνουν και έτερο γκολκίπερ και αυτός είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ. Θα θυμάστε που αναφέραμε ότι όταν ένας επιδιώκει να βγει στην αγορά χωρίς δεσμεύσεις, βρίσκεται κοντά σε νέα στέγη. Ε, αποδείχθηκε αυτό με τον Πασχαλάκη και πλέον ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ καλή τριπλέτα αν προσθέσουμε και τον (τραυματία επί του παρόντος) Γλύκο.

Δοκιμή ενόψει

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός των ΠΑΕ και ειδικά οι ισχυρές φροντίζουν να καλύπτουν όσες τρύπες εκτιμούν ότι έχουν στο ρόστερ τους. Βέβαια, κενά κλείνουν όχι μόνο στην πρώτη ομάδα αλλά και στις δεύτερες διότι εκεί μπορεί κάποιος να βρει ή να στείλει ταλέντα που κάποτε ενδέχεται να εξελιχθούν. Προσέξτε, λοιπόν, τι συμβαίνει στους μικρούς της ΑΕΚ, την ομάδα της Κ-20 συγκεκριμένα, που τρέχει από τούτη τη σεζόν το δίδυμο των Γιάννη Σαμαρά και Ακη Ζήκου.

Τις προάλλες έφτασε και είχε στόχο να περάσει από (αγωνιστικές) εξετάσεις νεαρός (18 ετών) γκολκίπερ με προέλευση από τις ΗΠΑ και πατέρα Κύπριο. Πιτσιρικάς ήταν, ακούστηκε ότι θα δοκιμαστεί είτε στην ΑΕΚ είτε στον Παναθηναϊκό και τελικά, εντάχθηκε στο τιμ της Ενωσης μάλλον με τη σύμφωνη γνώμη υψηλά ιστάμενου προσώπου της εταιρείας που λύνει και δένει στην ΠΑΕ και έχει άκρες και γνωριμίες στην Κύπρο! Ηδη, ο νεαρός κίπερ καταθέτει το ταλέντο του στο Λεωνίδιο όπου εκεί κάνει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας η Κ-20 της ΑΕΚ. Τι εντυπώσεις αφήνει ο παίκτης μάλλον είναι πρόωρο να το πούμε, αλλά όπως και να ‘χει χρειάζεται να εξεταστεί καλά, προοπτικές γι’ αυτόν τον «άσο» υπάρχουν. Α, να μην το ξεχάσουμε. Στην ερώτηση «γιατί επέλεξε το Λεωνίδιο η ΑΕΚ για την προετοιμασία των μικρών», υπάρχει απάντηση: προφανώς οι υπεύθυνοι ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Σαράντη που από φέτος έχει αναλάβει τις ακαδημίες και κάποτε ήταν χορηγός της ομάδας της περιοχής και της έχει αδυναμία. Και προσπέρασαν έτσι τις μάλλον δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες…

Πτώση

Θα θυμάστε την περίπτωση του Γιώργου Κατίδη και την απίστευτα πτωτική του πορεία τα τελευταία χρόνια. Την τελευταία σεζόν ήταν στη Φινλανδία και… εξόριστος στη Γυάρο. Τώρα έφυγε από κει, μεταπήδησε στην Τσεχία και την Ολίμπια Πράγας, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Ενας παίκτης που κάποτε ήταν αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων και στις μέρες μας παλεύει με την αφάνεια. Από δικά του σφάλματα.

ΕΠΟ

Οριστικοποιήθηκε η μονομαχία της Παρασκευής 18ης Αυγούστου: Βαγγέλης Γραμμένος εναντίον Γιώργου Καλαντζή για την προεδρία της Ομοσπονδίας. Ο Καλαντζής επιβεβαίωσε χθες την υποψηφιότητά του και τον υποστηρίζουν – μέχρι στιγμής, τουλάχιστον – οκτώ Ενώσεις.